Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Sira Rego convoca una reunió amb els candidats d'IU per buscar la unitat en la pròxima assemblea federal

 Destaca la importància de la unitat enfront dels "conflictes interns transitoris" i reivindica l'autonomia davant de Sumar

 La ministra de Joventut i Infància i aspirant a liderar IU, Siga Rego, ha convocat de forma pública la resta de candidats que també volen presentar-se a la propera assemblea federal a una reunió aquest dilluns a la tarda per intentar arribar a un acord per a una llista unitària.

Així ho ha comunicat en una carta pública a la militància d'IU, en la qual insta als altres aspirants a un darrer intent per consensuar entre els diferents sectors d'IU un equip unitari per renovar la direcció.

Fins a la data, a banda de Rego, han mostrat la seua intenció de rellevar a Alberto Garzón al capdavant d'IU l'exlíder de la federació andalusa, Antonio Maíllo, el coordinador autonòmic de Madrid, Álvaro Aguilera, i el representant del sector crític a l'actual direcció José Antonio García Rubio.

Precisament aquest dilluns finalitza el termini per formalitzar candidatures amb el requisit d'obtenir un 2% dels avals de la militància. Així, aquest moviment intenta que el procés congressual d'IU no derive en una assemblea de confrontació entre candidatures.

Maíllo, que compta amb suport majoritari de la formació a Andalusia i del PCE, va manifestar aquesta setmana que tenia decidit ser candidat i que només faria un pas enrere si Rego feia el mateix. Mentrestant, García Rubio i Aguilera insistien també en els seus plans d'optar a liderar IU.

"La nostra fortalesa sempre ha consistit en la capacitat d'unir-nos en moments crítics", emfatitza la ministra en la seua missiva, per destacar que l'esperit d'aquesta assemblea ha de ser el consens, especialment coincidint amb el 38 aniversari d'IU.

També assegura que els processos de confluència i confirmació de fronts amplis a l'esquerra són necessaris, en clara referència a Sumar, però reivindica la seua capacitat perquè IU compte amb la "força i autonomia" necessàries per a tenir una posició de lideratge en la seua creació, respectant la pluralitat de la "gran família" que és l'esquerra alternativa.

Precisament la negociació per a la candidatura a les eleccions europees va generar tensió entre Sumar i IU, que va acceptar el quart lloc de la llista tot i no estar conforme.

No obstant això, la Coordinadora Federal va decidir suspendre la presència d'IU en la direcció de Sumar fins a mantenir un debat profund en el marc de la seua assemblea de maig sobre la relació amb el projecte liderat per Yolanda Díaz.

A més, ha defensat que tots els aspirants comparteixen un projecte polític que és "més gran" que qualsevol candidat a títol individual i que "qualsevol conflicte intern transitori".

"Valorant profundament les diverses candidatures que representen la nostra rica diversitat, estenc una mà oberta a cadascuna d'elles, no només en senyal de respecte, sinó també amb esperança de col·laboració", destaca Rego.

Per tant, convoca els candidats a una trobada el dilluns a partir de les 16.30 hores, amb la intenció que siga un acte de "concòrdia" per intentar acordar una llista d'unitat per a la pròxima direcció d'IU. "Junts podem ser el far que guie al nostre espai polític", conclou Rego.

  





Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal