Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Serrat rep la distinció de la Banda Primitiva de Llíria en un emotiu concert de primavera

 

El reconegut cantautor Joan Manuel Serrat ha rebut aquest dissabte la Distinció Pare Antoni 2023 de la Banda Primitiva de Llíria. Aquest honor arriba només tres dies després de l'anunci del premi Princesa d'Astúries 2024, tot en un acte coincident amb el Concert de primavera de l'agrupació musical.


Serrat. (Getty)

A més de Serrat, la Banda Primitiva de Llíria ha concedit aquesta distinció, que reconeix persones i entitats que han contribuït al món de la música, a la Societat d'Artistes AIE d'Intèrprets i Executants, presidida pel prestigiós director Luis Cobos, també present en l'esdeveniment, segons ha informat l'entitat en un comunicat.

Les altres dues distincions, lliurades al desembre, van ser per al director del Palau de la Música de València, Vicent Llimerà, i per a la directora de l'Institut d'Ensenyances Artístiques de la Comunitat Valenciana (ISEACV), Fani Blanch.

El president de la Banda Primitiva de Llíria, José Luis Pérez Veses, ha ressaltat que és "un honor" per a l'agrupació rebre al mestre Joan Manuel Serrat pel seu "innegable contribució" al món de la música i per ser "un dels referents culturals del nostre país".

"Més encara tenint en compte que Joan Manuel viatja expressament a Llíria per rebre aquest reconeixement. Vull agrair-li el seu compromís amb el Clarín i totes les facilitats per poder venir en persona a recollir el guardó", ha subratllat.

La Banda Primitiva va penjar el cartell de "no hi ha entrades" després de repartir gratuïtament les 996 localitats de la seua sala d'audicions.

També s'ha homenatjat al mestre Malato

El concert també ha servit per homenatjar al director José María Malato, qui va dirigir la Banda Primitiva entre 1960 i 1976, amb motiu del 50è aniversari de la victòria del Clarín en el Certamen Internacional de Bandes de València, l'últim guardó aconseguit sota la seua batuta el 1974.

El programa del concert ha inclòs la interpretació de 'La viuda valenciana' de Khachaturian, 'La Boda' de Giménez (Intermedio), 'Hary Janos' de Kodaly -obra interpretada al certamen de 1974-, 'El magí de los timbales' (sardana) de Malato i 'Mediterráneo' de Serrat.

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal