Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Serra rep una subvenció de 170.000 € per a impulsar la planta de biomassa

El municipi és pioner en la gestió forestal sostenible i la transformació en pèl·let

El municipi de Serra avança en la seua aposta per la gestió forestal sostenible amb la recepció d'una generosa subvenció europea. Amb un total de 170.000 € provinents dels fons Next GenerationEU, el projecte València Biovaloriza preveu impulsar la planta de biomassa local, una iniciativa que involucra cinc altres socis.

L'Ajuntament de Serra, en la seua continuada tasca per promoure l'ús responsable dels recursos naturals, serà el motor d'aquesta nova etapa. La inversió, possible gràcies a la mencionada subvenció, serà instrumental per al projecte València Biovaloriza, concebut amb l'objectiu comú de prevenir incendis forestals mitjançant la valorització dels productes forestals.

La gestió forestal sostenible és clau en aquesta iniciativa, que pretén optimitzar l'ús de les muntanyes per a generar activitat econòmica a les zones rurals, al mateix temps que es redueix el risc d'incendis forestals i s'augmenta la resiliència del territori. En aquest sentit, l'alcaldessa de Serra, Alicia Tusón, ha expressat la seua satisfacció davant la concessió d'aquesta subvenció, ressaltant la importància d'aquest impuls per al futur de la planta de biomassa local.

Amb l'ajuda financera, es pretén no sols incrementar el personal sinó també millorar la qualitat i certificació dels productes, així com establir les bases per a la creació d'una empresa pública. Les paraules de l'alcaldessa, entusiasta davant aquest nou pas, ressalten el paper de Serra com a referent en la gestió forestal i la seua contribució a la prevenció d'incendis forestals.

El projecte València Biovaloriza, amb un pressupost total d'1.995.000 €, compta amb el suport de diversos socis, entre ells la Diputació de València, la Universitat Politècnica de València, els ajuntaments de Serra i Llíria, a més de les mancomunitats de Camp de Túria i interior Terra del Vi. Així mateix, la Fundació Biodiversitat del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic (MITECO) també hi participa, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), finançat per la Unió Europea a través del Next GenerationEU.

El projecte, que abasta les anualitats 2024 i 2025, té com a objectiu principal promoure la bio economia forestal i contribuir a la transició ecològica, enfocant-se en la utilització eficient dels recursos naturals i la preservació del medi ambient.

Amb aquesta nova inversió i el compromís continu de les institucions locals, Serra es consolida com a líder en la gestió forestal sostenible i reforça el seu compromís amb el desenvolupament econòmic i la preservació del medi ambient.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal