Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja de Túria: La preocupació per les molèsties causades pels sorolls de l'aeroport de Manises

 L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha quantificat en més de 1.000 habitatges de les urbanitzacions i nuclis disseminats de l'àrea est i oest del terme municipal, a més dels habitatges existents del nucli urbà, com les zones més afectades pels sorolls i les molèsties que suporten diàriament per la seua proximitat al perímetre d'actuació de l'aeroport de Manises.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha alertat sobre les conseqüències que suposaria "un increment massiu de turistes i d'avió per als municipis que estem més prop dels voltants de l'aeroport de Manises, per això, és necessari plantejar i treballar en fórmules alternatives a una possible ampliació d'aquesta infraestructura com ha exigit recentment la Generalitat Valenciana".

L'equip de govern del PSPV de Riba-roja de Túria recorda que existeixen alternatives a una ampliació de l'aeroport de Manises que podrien ser avalades per les organitzacions empresarials com seria construir un nou aeroport en una altra zona i, fins i tot, aprofitar les instal·lacions del que ja existeix en Castelló per acollir el creixement de turistes i d'avió que s'ha experimentat en els últims anys.

Els càlculs de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria situen en més de 1.000 els habitatges que diàriament es veuen afectats pel pas continu d'avió i naus amb arribada i partida des de l'aeroport de Manises i que en algunes ocasions, especialment, en les hores punta pot suposar el pas d'un avió cada 2 minuts, en les maniobres d'aterratge o desplegament, pel terme municipal.

De fet, en aquesta situació es troben les urbanitzacions i els habitatges disseminats situats a l'est i a l'oest del terme municipal i les seues molèsties es concentren, principalment, en la Llobatera, Carassols, Pla de Totxar o Pout d'Escoto. Aquestes reivindicacions i queixes s'han traslladat repetidament fins a l'organisme encarregat de la gestió dels aeroports Aena (Aeroports espanyols i navegació aèria). Fins al moment s'han insonoritzat al voltant de 300 habitatges del terme municipal afectades per l'elevat impacte acústic i ambiental.

Per això, des del govern municipal de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria s'insisteix en la necessitat d'articular alternatives "viables" i "factibles" a l'ampliació directa de l'aeroport des del consens i el diàleg entre els municipis afectats, la Generalitat Valenciana, AENA i les diverses associacions i entitats veïnals que pateixen cada dia el pas d'avió i naus per les seues llars.

L'alcalde de Riba-roja de Túria aposta per una "solució pactada i consensuada entre tots des del diàleg ampli i tranquil, sense imposicions i amb la mirada en trobar un punt de trobada que supose una alternativa sostenible des del punt de vista ambiental i que no supose, en cap cas, un major perjudici i molèsties per als veïns dels diversos municipis afectats per aquesta infraestructura".

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria recorda que, actualment, aquest terme municipal acull al voltant del 80% del trànsit aeri en les seues maniobres d'enlairament i d'aterratge des de fa anys i que es trasllada en un elevat nombre de queixes i molèsties per als veïns i que des de l'ajuntament es traslladen, periòdicament, a l'Aena, l'organisme públic encarregat de la seua gestió.

Finalment, Robert Raga ha anunciat que, pròximament, es posarà en contacte amb la resta d'ajuntaments afectats per una possible ampliació de l'aeroport de Manises per "estudiar possibles actuacions i anàlisis conjuntes davant la preocupació que tenim tots els municipis per un projecte que pot suposar un major perjudici del qual ja suportem diàriament".

  


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal