Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja de Túria desisteix del Projecte Urbanístic de la Pedrera

 El plenari municipal de Riba-roja de Túria ha acordat, de manera unànime, abandonar definitivament el programa d'actuació integrada (PAI) de la Pedrera. Aquest projecte, que buscava transformar terrenys de sòl no urbanitzable en sòl industrial a la zona est del terme municipal, ha vist com les objeccions formulades per la Generalitat Valenciana l'any 2011 no han estat resoltes.

El procés va començar l'any 2009, quan el plenari municipal va donar llum verda al PAI conegut com a "La Pedrera". Aquest pla, que implicava la reclassificació de 191.394 metres quadrats de sòl, incloïa la documentació justificativa i un pla parcial per al seu desenvolupament, a més de la designació de l'empresa encarregada de la urbanització.

No obstant això, les objeccions plantejades per la Generalitat Valenciana van provocar que el projecte quedara estancat. Després d'un llarg procés administratiu, el Servei Territorial d'Urbanisme va decidir finalment arxivar definitivament l'expedient, ja que les deficiències no s'havien corregit i la documentació complementària no s'havia presentat.

El Servei Territorial d'Urbanisme, dependent de la Generalitat Valenciana, comunicava, finalment, que el projecte urbanístic es donava per desistit en la seua aprovació definitiva del document de justificació de la integració territorial i pla parcial “La Pedrera” de Riba-roja de Túria, a més de declarar “conclús el procediment” i arxivava de manera definitiva aquest expedient.

En la resolució d'aquest procés final es constataven les raons sobre la falta d'esmena de les deficiències o la no aportació de la documentació complementària requerida en el termini concedit sobre aquest tema per part de la Generalitat Valenciana. La mercantil promotora manifestava la “inviabilitat de l'execució del sector industrial des del punt de vista econòmic per a l'agent urbanitzador i els altres propietaris del sòl, així com des del punt de vista tècnic”.

Les principals objeccions es centraven en la revisió del pla general d'ordenació urbana i en la necessitat d'una avaluació ambiental estratègica. A més, l'empresa promotora del projecte va sol·licitar la devolució de la garantia econòmica dipositada, que ascendia a 204.000 euros.

El desistiment d'aquest programa urbanístic ha generat diverses repercussions en l'àmbit local. L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha lamentat les conseqüències negatives d'aquesta decisió per al desenvolupament territorial i econòmic del municipi, destacant que la mala planificació del projecte ha provocat problemes a diverses empreses i ha limitat les seues possibilitats d'expansió.

     


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal