Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Restriccions i Mesures de Seguretat per a les Festes de Sant Vicent a Llíria: Prevenció d'Incendis i Protecció del Medi Ambient


Amb motiu de les festes de Sant Vicent Ferrer, patró de la ciutat de Llíria, s'han establert una sèrie de normes i mesures de seguretat per evitar incendis i garantir la seguretat dels assistents durant els actes festius. Les autoritats han pres aquestes accions en vista de la celebració dels actes commemoratius, tradicionalment marcats per la realització de paelles i torrades en el Paratge de Sant Vicent, un lloc emblemàtic de la localitat.

S'ha delimitat una zona específica autoritzada per a la realització de fogueres durant els dies 7, 8 i 9 d'abril de 2024. Aquesta delimitació, així com els horaris establits per a cada tipus d'activitat festiva, són mesures destinades a controlar l'ús del foc i evitar riscos innecessaris.

D'altra banda, s'han imposat restriccions estrictes respecte a la ubicació de les fogueres, prohibint la seua col·locació sota la projecció d'arbratge, línies elèctriques o telefòniques, i vehicles. Es requereix un diàmetre mínim de 2 metres lliures de vegetació o materials combustibles per a la seua col·locació, amb la finalitat de minimitzar el perill d'incendis forestals.

A més, s'ha establit la reducció de les mides de les fogueres, amb l'objectiu de garantir una menor quantitat de combustible i, per tant, un risc més baix d'incendi. Es prohibeix expressament l'ús de materials lleugers com cartó, paper, plàstics o altres que puguen provocar explosions, per preservar la seguretat dels assistents i evitar possibles incidents.

Un cop finalitzats els actes, es requereix l'extinció total de les fogueres amb aigua i/o arena, garantint que no quede cap caliu i que les cendres estiguen a temperatura ambient. Cada foguera ha de comptar amb almenys 5 litres d'aigua per a aquests propòsits, i no es podrà abandonar fins que estiga completament apagada.

Finalment, en cas que es decrete el nivell tres de preemergència per risc d'incendi forestal, s'ha suspés la realització de fogueres per evitar possibles incidents greus. Amb aquest conjunt de mesures, les autoritats busquen garantir la seguretat dels assistents als actes festius, així com la protecció del medi ambient i la prevenció d'incendis forestals en aquestes dates tan assenyalades a Llíria.


#Llíria #SantVicentFerrer #Festes #PrevencióIncendis #ProteccióMediAmbient


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal