Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Reconeixement a la Unió Musical de Riba-roja de Túria pel seu èxit en el Certamen Internacional de Bandes de Música Flicorno d’Or 2024

   


 

El ple de Riba-roja de Túria aprova dedicar una plaça o un carrer al municipi a la Unió Musical per la seua trajectòria i labor desenvolupada al llarg dels seus 85 anys d'història.

Els partits polítics destaquen el treball que ha dut a terme l'entitat i l'èxit per la seua participació al Certamen Internacional de Riva del Garda

El ple de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat una declaració institucional en la qual felicita a la Unió Musical de la localitat per la seua participació i èxit assolit al Certamen Internacional de Bandes de Música Flicorno d’Or 2024 celebrat a Riva del Garda (Itàlia) i, al mateix temps, acorda dedicar una plaça o carrer a aquesta entitat musical.

La proposta municipal pretén fer un reconeixement de la labor que du a terme la Unió Musical de Riba-roja de Túria al llarg de la seua extensa trajectòria social i cultural, de la qual l'any vinent 2025 se celebra el 85è aniversari. La declaració ha estat signada per tots els partits polítics amb representació en el ple municipal: el PSPV, el Partit Popular, Compromís, Vox i Esquerra Unida-Podem.

El ple de Riba-roja de Túria destaca la Unió Musical com "una part fonamental en el devenir històric del nostre municipi, sense la Banda les coses no serien igual, la seua presència cohesiona esdeveniments de tot tipus i aconsegueix enaltir-los i omplir-los de l'emoció que només la música pot crear; al llarg de la seua trajectòria ha desenvolupat una activitat cultural de primera magnitud, amb formació, concerts, cercaviles, processons...".

El text continua amb un repàs de la labor que ha dut a terme la Unió Musical, en especial amb els certàmens en els quals ha participat, sobretot els d'àmbit internacional que suposen "una càrrega de treball major i una exigència econòmica inherent" i destaca la labor dels membres de la Junta Directiva de l'entitat musical sense els quals "seria impossible dur a terme aquests treballs, sempre disposats a ajudar i ocupar-se de la logística i en la recerca del finançament econòmica".

A més, s'accentua la labor d'un dels suports imprescindibles que ha tingut la Unió Musical durant aquests anys representat per les Festes de Santa Cecília, ja que any rere any "aporten amb la seua dedicació una injecció econòmica important i sobretot il·lusió pel creixement, d'una Banda, amb molta gent jove i amb ganes d'aprendre del grup de veterans que mantenen a través del temps l'esperit de la institució".

La declaració destaca el paper del seu director José Pascual Arnau Paredes a qui "a les seues més que demostrades capacitats musicals i docents cal afegir el fet d'haver aconseguit que la Banda siga hui una gran família amb un ambient immillorable; sense tot aquest bagatge seria impossible dur a terme un projecte com la participació en el Certamen Internacional de Música Flicorno d’Or 2024 en el qual han participat seixanta països".

La proposta aprovada afig "el treball coordinat de tots, els músics, directius, festers, socis i patrocinadors, claus per a poder viure aquesta experiència, menció especial mereix la implicació de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria, el suport incondicional des del primer moment encapçalat pel nostre alcalde Robert Raga i l'equip de govern, decisius per a dur a terme aquesta iniciativa, amb suport logístic, econòmic i emocional".

Finalment, la declaració del ple municipal fa ressò de la iniciativa popular "per a dedicar una plaça o un carrer a la Banda Unió Musical de Riba-roja de Túria", ja que es tracta d'una entitat "nascuda del nostre poble, forma part de la seua història i de les seues arrels i, per tant, seria convenient que el seu nom figure en algun carrer o plaça; la cultura i la música no coneixen fronteres i en aquests moments convulsos són necessaris més que mai per a unir i fomentar l'enteniment i la convivència".

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha agraït "la ingent labor que desenvolupen tots els membres de la Unió Musical, una icona i un símbol de Riba-roja de Túria que s'encarrega de promocionar i fomentar el bon nom del nostre municipi, per allà per on va, tant a Espanya com a la resta d'Europa i, per això, a més de destacar el seu treball és important continuar apostant per aquesta entitat amb els recursos adequats".

   


     

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal