Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Olocau presenta el cartell Iberfesta 2024: Un viatge lúdic al passat iber a Olocau

Iberfesta 2024 serà  el 14, 15 i 16 de juny

Olocau se prepara per a celebrar una nova edició de la Iberfesta, un esdeveniment cultural que ens convida a retrocedir en el temps i reviure l'època ibera. La festa tindrà lloc els dies 14, 15 i 16 de juny i promet tres dies d'activitats per a tots els públics.

El cartell oficial de la Iberfesta 2024 ja ha estat presentat i, com en anys anteriors, ha estat obra del conservador del Museu de Prehistòria de València, Ángel Sánchez. En aquesta ocasió, Sánchez s'ha inspirat en la iconografia de la ceràmica edetana dels segles III i II a. C., provinent del jaciment del Puntal dels Llops. El cartell representa figures pintades, geomètriques, vegetals i també representacions figurades, com la del guerrer Nauiba, figura central de la festa. La gamma de colors utilitzada s'inspira en els ocres emprats en la decoració d'aquestes peces.

El cartell té com a objectiu expressar l'estreta vinculació entre la festa i les seues recreacions, basades en una construcció narrativa literària, i el coneixement científic arqueològic que l'inspira. A més, la distribució del text, similar a les fitxes del Scrabble, ens fa pensar que la Iberfesta d'Olocau és, fonamentalment, una festa lúdica en la qual els jocs i els tallers tenen un paper molt important.

De fet, la Iberfesta 2024 oferirà un ampli programa d'activitats per a tots els gustos. Hi haurà recreacions històriques que ens transportaran a l'època ibera, tallers de ceràmica, jocs tradicionals, visites guiades al jaciment arqueològic del Puntal dels Llops, gastronomia ibera i molt més.

 


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal