Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Pandèmia Madrid: Mortalitat Elevada en Residències i Dubtes sobre l'Allotjament de Luxe d'Ayuso

El 80% els morts en Madrid en Residencies no van ser traslladats a Hospitals 

El govern d'Ayuso ha estat en el centre de la polèmica pel seu maneig de la pandèmia en les residències de Madrid i l'ús sospitós de fons públics per al seu apartament de luxe. Les inspeccions revelen una situació alarmant, amb un alt nombre de morts en les residències sense traslladar a hospitals i deficiències en la protecció del personal i dels residents. La falta de coordinació i mitjans és evident, juntament amb problemes com la gestió dels casos confirmats i la manca de proves per al personal.

La falta de transparència i les sospites sobre l'ús de diners públics per a l'allotjament de Díaz Ayuso han generat investigacions per part de la Fiscalia Anticorrupció. Tot i les negacions i la documentació presentada per Ayuso, les preguntes sobre la transparència continuen.

Les inspeccions oficials revelen que gairebé el 80% dels morts per COVID en residències no van ser traslladats a hospitals, i la manca de mitjans de protecció per al personal i els residents és alarmant. L'ús de mascaretes sense homologar, la manca de test per al personal i la necessitat de millorar els protocols són problemes recurrents.

La situació més tràgica es va viure en una residència amb 49 morts en poc més d'un mes. 46 defuncions es van produir en el geriàtric i 3 en un centre hospitalari. Hi ha una altra dada dramàtica que recull l'acta del 13 d'abril. Els inspectors es van trobar amb un cadàver en una de les habitacions pendent de ser traslladat per la funerària des de tres dies abans, el 10 d'abril. La direcció de la residència va haver de demanar als bombers que procediren a la retirada del cos i va avisar també a la Guàrdia Civil i a la "Dirección General del Mayor".

En una altra de les residències amb 30 morts, la responsable del centre va relatar com al principi de la pandèmia van tindre demores de més de 72 hores en el trasllat dels cadàvers.

La gestió de la pandèmia en les residències ha estat durament criticada, posant de manifest la necessitat urgent de millorar les condicions i els protocols per protegir als residents més vulnerables. Les actes del govern d'Ayuso revelen una realitat crua i contundent que continua sent tema d'interés i preocupació a Madrid.

Pel que fa a l'allotjament de Díaz Ayuso durant la pandèmia, les sospites sobre l'ús de diners públics continuen, malgrat les investigacions i les explicacions proporcionades. Les revelacions sobre la gestió de la pandèmia i l'ús de fons públics continuen sent temes d'interés i preocupació amb una gestió molt compromessa

  

     


 
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal