Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Milers de persones es Manifesten a València contra el genocidi a Palestina i la venda d'armes a Israel

  


Una marxa de milers de persones s'ha celebrat a València per a demanar el final del "genocidi, comerç d'armes i relacions" amb Israel, alhora que han exigit al Govern d'Espanya que acabara amb "les relacions i complicitat del règim colonial" i "no comprara ni venguera armes quan s'està cometent una violació dels drets humans". "La història ens està mirant, prou ja de paraules, necessitem fets", han censurat els assistents.

Impulsada per la Xarxa Solidària contra l'Ocupació de Palestina (RESCOP), la manifestació ha tingut lloc a les 12:00 hores davant la plaça de Toros de València, i altres localitats de la Comunitat Valenciana i 100 municipis més de l'Estat han celebrat mobilitzacions.

Els manifestants han mostrat pancartes amb missatges com 'Aturem el genocidi de Palestina', 'Prou ja de genocidi, tenim dret a la vida', 'Salvem Gaza', i han portat diverses banderes de Palestina, incloent-ne una gegant que portaven entre diversos assistents. També han cridat consignes com "Dret a existir, dret a resistir", "Fora, fora, fora, terroristes sionistes", "Les terres robades, seran recuperades" o "Alçament del foc, lli-ber-tat!".

La protesta ha començat amb la clau de Nakba, un símbol que representa "el retorn dels palestins a les cases de les quals van ser expulsats fa 75 anys i a les quals no van poder tornar", tot i que "la resolució 194 de l'Assemblea General de l'Organització de Nacions Unides (ONU) estableix que és un dret inalienable".

D'acord amb Jorge Ramos, membre de Boicot, Desinversions i Sancions País València (BDS), la manifestació continuarà fins que la complicitat del Govern espanyol amb el règim d'Israel acabe, ja que s'està cometent el crim internacional més greu: un genocidi.

Ramos ha subratllat que Israel és un règim genocida i criminal, mantenint-se mitjançant crims de guerra i contra la humanitat, i ha remarcat la necessitat de tallar totes les relacions amb el país. Adel Yousef, president de la Comunitat Palestina a València, ha destacat la importància d'exigir que no s'envien més armes a Israel, que contribueixen a sostenir el genocidi.

Davant la situació de crisi, el poble palestí reclama suport i accions concretes per part del Govern espanyol, mentre la comunitat internacional observa de prop els esdeveniments que es desenvolupen a Gaza.

     







Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal