Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Manos Limpias admet que la denuncia contra Begoña Gómez es basa 'sols' en retalls de premsa que podrien ser falsos

En un comunicat, el líder de l'autoanomenat sindicat ultradretà, Miguel Bernad, afirma que es van limitar a traslladar a la justícia "informacions que afirmaven presumptes irregularitats que podrien ser presumptament delictives" i afirma que "serà ara el jutge qui haurà de comprovar si aquestes informacions periodístiques són certes o no". "Però si no són incertes entenem que la causa judicial haurà de prosseguir", afegeix en el text, on qualifica d'"inacceptable" la reacció de Pedro Sánchez i li retreu que, enlloc de donar explicacions sobre les acusacions contra Gómez, hagi optat per "insultar" la seva organització.

Què és Manos Limpias, el sindicat que ha denunciat Begoña Gómez?

L'anomenat sindicat ultradretà acumula casos contra dirigents progressistes i independentistes que no han prosperat

El terratrèmol polític que la investigació contra Begoña Gómez, la dona del president Pedro Sánchez, ha suposat en les últimes hores podria tindre el seu origen en notícies falses. Manos Límpias ha admès obertament que la denúncia que van presentar contra Begoña Gómez per suposat tràfic d'influències, i que ha portat Sánchez a plantejar-se dimitir, està basada en informacions que podrien ser falses.

Manos Limpias és un sindicat controvertit, més conegut per les seues denúncies contra polítics progressistes i independentistes que no han acabat en res. Han presentat més de 200 demandes des de la seua creació el 1995, la majoria de les quals no han tingut cap recorregut judicial. Tot i així, una d'elles va suposar un èxit per al sindicat: la inhabilitació del president del Parlament basc, Juan María Atutxa, per negar-se a dissoldre un grup parlamentari després de la il·legalització de Batasuna.

El seu líder, Miguel Bernad, és una figura controvertida no només per la seua ideologia ultradretana, sinó també per la gestió de l'activitat judicial de l'organització. Han denunciat pràcticament totes les institucions rellevants a Espanya, com el PSOE, el PP, la Casa Reial o els nacionalismes perifèrics, utilitzant l'acusació popular per a personar-se en gairebé tots els casos.

Manos Limpias ha estat condemnada per extorsió i acusada d'exigir diners a canvi de retirar acusacions, com en el cas de la infanta Cristina. També han estat sancionats per difondre informació judicial confidencial, com en el cas de l'expresident de la Generalitat Artur Mas.

En definitiva, Manos Limpias és un sindicat ultradretà conegut per les seues denúncies infructuoses contra polítics progressistes i independentistes, algunes de les quals s'han vist envoltades de polèmica per possibles irregularitats en el seu procediment.

   

Miguel Bernard: arxiu


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal