Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Mancomunitat Camp de Túria i Benaguasil organitzen un esdeveniment esportiu solidari amb la participació de quasi 500 alumnes

Organitzada pel IES Benaguasil 

 Prop de 500 alumnes van prendre part en una jornada esportiva solidària organitzada pel IES Benaguasil per commemorar el Dia de l'Esport per al Desenvolupament i la Pau. L'esdeveniment va ser coordinat pels estudiants de 1r de Batxillerat i va comptar amb la participació de la Mancomunitat Camp de Túria.

La iniciativa té com a objectiu sensibilitzar els joves sobre la importància de l'esport i la salut, alhora que promou la solidaritat, ja que cada any acull una associació diferent. En aquesta ocasió, l'entitat convidada va ser ASOCIDE CV (Associació de Persones Sordocegues de la Comunitat Valenciana), que va voler visibilitzar la seua tasca. "És important que els joves visquen aquestesexperiències per comprendre la diversitat humana i les capacitats de cadascú", afirma Fernando Viana, vicepresident de ASOCIDE.

L'activitat va ser possible gràcies a la col·laboració dels ajuntaments de Benissanó, Benaguasil, la Mancomunitat Camp de Túria, ASOCIDE CV i la cooperativa de Benaguasil, que va regalar taronges als assistents. A més, van assistir diverses autoritats locals, com la presidenta de la Mancomunitat Camp de Túria i alcaldessa de Benissanó, Amparo Navarro, i altres representants dels ajuntaments implicats.

Segons Ana Villalba, professora d'Educació Física de l'IES Benaguasil, la iniciativa de realitzar aquests esdeveniments neix de la necessitat de promoure "projectes innovadors i transversals" que fomenten la proactivitat dels alumnes. "Els joves responen molt bé a aquestes activitats dinamitzadores i lúdiques", afegeix Mª Josep Cebrián, directora del centre educatiu.

Les activitats esportives van incloure disciplines com bàdminton, atletisme, colpbol, basquetbol, petanca, tennis de taula i escacs, garantint una àmplia varietat perquè tots els participants pogueren gaudir. A més, tots els esports van ser inclusius, adaptant-se a les necessitats de les persones sordcegues.

La jornada es va dividir en diferents parts, incloent-hi una campanya de sensibilització, una desfilada dels països representats pels alumnes i un homenatge al professor de educació física del centre, Toni Tarín, recentment desaparegut. Per finalitzar, es va dur a terme l'acte de clausura amb l'entrega de premis i els agraïments de les autoritats locals i tots aquells que van fer possible l'esdeveniment.

La presidenta de la Mancomunitat Camp de Túria va concloure afirmant que aquesta jornada ha estat una oportunitat per promoure l'esport, la vida saludable i donar veu a l'associació ASOCIDE i les persones que la conformen.

     


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal