Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Llíria i la ciutat portuguesa de Leiria unides per la música de Cupeiro

El grup edetà "Vent a Cinc Septet" i Abraham Cupeiro participen en el 42é Festival de Música de Leiria


El cap de setmana passat, el grup local "Vent a Cinc Septet" de Llíria, juntament amb el talentós multiinstrumentista gallec Abraham Cupeiro, va portar el seu art al 42è Festival de Música de Leiria, Portugal.

Aquest encontre musical no és només una simple actuació, sinó el fruit de les estretes relacions que Llíria ha cultivat amb l'Orfeão de Leiria, una amistat que ha crescut al llarg dels anys gràcies als intercanvis educatius entre estudiants portuguesos i del Conservatori Professional de Música de Llíria, tot dins del marc del programa Erasmus+. Aquesta estreta col·laboració es veu reforçada pel fet que ambdues ciutats formen part de la Xarxa de Ciutats Creatives de la Música de la UNESCO.

El concert, celebrat al Teatre Municipal "Miguel Franco", va ser una experiència excepcional. El públic va quedar captivat per les melodies de l'obra "Sonidos Olvidados", una composició original de Cupeiro interpretada amb instruments ancestrals recuperats pel mateix artista. A través de la música, es va fer un viatge fascinant a través de temps i cultures remots.

Paral·lelament a l'actuació, l'Ajuntament de Llíria va aprofitar l'oportunitat per a consolidar l'amistat i la col·laboració amb Leiria. El regidor Paco García es va reunir amb la vicepresidenta del municipi portugués, Anabela Fenandes da Graça, proposant un acord de germanor entre les dues localitats. Aquest acord té com a objectiu principal continuar projectant la música local en l'àmbit internacional i preparar nous projectes a escala europea, amb la participació de diverses ciutats interessades en aquest intercanvi cultural.

Aquesta unió musical i cultural entre Llíria i Leiria no només reforça els llaços d'amistat, sinó que també demostra la importància del diàleg i la col·laboració entre ciutats europees en la promoció de la música i la cultura. Aquesta iniciativa no només enriqueix les dues comunitats, sinó que també crea noves oportunitats per al desenvolupament local i la internacionalització dels artistes i grups musicals.



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal