Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Eliana promou un canvi cap a l'energia sostenible amb la creació d'una Comunitat Energètica

En un moviment cap a la sostenibilitat i l'economia circular, l'Eliana ha posat en marxa la iniciativa de crear una Comunitat Energètica (CE), marcada per la seua presentació oficial el passat dimecres al Saló de Plens. Aquesta iniciativa, que s'emmarca dins de l'objectiu d'adaptar-se als ODS i la seua Agenda Urbana Local, busca revolucionar el model energètic actual del municipi, apostant per l'autoconsum col·lectiu i la producció d'energia renovable de proximitat.

Durant la sessió de presentació, de la mà de l'Ajuntament en col·laboració amb Sapiens Energia, els assistents van rebre informació detallada sobre la naturalesa de les comunitats energètiques, els mecanismes per formar-ne part, els estalvis estimats en facturació i el mode de distribució d'energia entre els membres. Esta proposta no només beneficia l'economia local, a través de la reducció en el cost de l'energia, sinó que també contribueix positivament a l'entorn, minimitzant les emissions de CO₂.

S'ha posat l'accent en que esta CE serà una entitat jurídica, com una associació, cooperativa o SL, oberta a la participació voluntària de ciutadans, empreses petites i mitjanes, i entitats públiques. A través d'aquest model, es busca que els implicats es converteixen simultàniament en productors, gestors i consumidors d'energia renovable, facilitant així el trànsit cap a un model energètic més sostenible.

Per a aquells interessats a unir-se a aquesta iniciativa, s'oferirà pròximament una nova cita informativa, la data de la qual serà anunciada adequadament als ciutadans. Les inscripcions podran realitzar-se tant en línia com presencialment a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) de l'Eliana.

Isabel Montaner, responsable d'Energia Verda de l'ajuntament, ha fet una crida a la ciutadania perquè s'implique en aquest projecte, subratllant que representa una oportunitat per a combatre el canvi climàtic i avançar cap a un model energètic "més net, econòmico, democràtic i just".

  



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal