Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Eliana Commemora la República amb actes culturals, exposicions i cinema

De l'11 al 19 d'abril, l'Eliana es converteix en el centre d'una commemoració històrica en honor a la República. Amb la col·laboració del Centre d'Estudis Locals (CEL), l'Ajuntament de la localitat ha organitzat una sèrie d'actes per recordar i analitzar aquest període crucial de la història local.

Els actes s'estendran de l'11 al 19 d'abril al Centre Sociocultural.

El primer pas en aquest viatge a través de la història tindrà lloc aquest dijous, amb l'obertura de l'exposició "Cinema i República". Aquesta exposició, comissariada per Pedro Uris, ens ofereix una visió detallada dels professionals del cinema que van haver de deixar el país després del colp d'estat. A més, acompanyant l'exposició, es projectarà la icònica pel·lícula "Terra i Llibertat" de Ken Loach, amb la participació especial de l'actriu Rosana Pastor. Aquests esdeveniments, realitzats en col·laboració amb l'associació feminista Lliures, prometen apropar-nos a la memòria històrica d'una època complexa i desafiadora.

La següent setmana, el dimarts 16, els interessats tindran l'oportunitat de participar en una conferència única: "Cinema, República i Educació", a càrrec del reconegut expert Jaume Carbonell. En aquesta conferència, es posarà èmfasi en els valors i les metodologies que van caracteritzar el sistema educatiu durant la República, oferint una perspectiva enriquidora sobre l'impacte de l'educació en aquella època.

Continuant amb l'oferta cultural, el dijous 18, el públic podrà gaudir de la projecció del film "El mestre que va prometre el mar", basat en la vida d'Antoni Benaiges. A través d'una metodologia d'ensenyament innovadora, Benaiges va deixar una empremta indeleble en la vida dels seus alumnes, una història que no deixa ningú indiferent.

La clausura d'aquesta setmana plena d'homenatges tindrà lloc el divendres 19, amb la projecció del curtmetratge "La veu queda", de Laura Pérez, que retrata la memòria col·lectiva dels supervivents de la guerra. A més, l'actuació del grup musical Dissonants posarà el punt final a aquesta setmana d'homenatge, interpretant cançons que ens transportaran a l'esperit d'aquella època.

Tots els esdeveniments se celebraran a les 19 hores, a la sala Almudena Grandes del Centre Sociocultural de l'Eliana. No dubteu a reservar les vostres entrades i unir-vos a aquest viatge fascinant a través de la història local.

   


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal