Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Universitat de València crea una spin-off que revolucionarà el diagnòstic mèdic

Un avenç tecnològic important ha tingut lloc a la Universitat de València (UV) amb la creació de WF Imaging Tecnologies, una spin-off que desenvolupa un microscopi computacional revolucionari. Aquest dispositiu, basat en intel·ligència artificial, permetrà obtenir imatges biomèdiques cel·lulars 3D de gran precisió en temps real, obrint les portes a un diagnòstic in situ de diverses malalties com la diabetis, la malària o el càncer.

La nova tecnologia supera les limitacions de les tècniques actuals d'obtenció d'imatges cel·lulars 3D, oferint diversos avantatges significatius:

* No invasiu: No requereix la tinció cel·lular, permetent treballar amb cèl·lules vives sense danyar-les.

* 3D i 4D: Ofereix anàlisi en temps real, capturant canvis dinàmics en les cèl·lules.

* Assequible: Redueix els costos associats a equips d'alt preu.

* Flexible: S'adapta a diversos entorns i no necessita condicions específiques de temperatura o sistemes antivibració.

* Portàtil: El seu disseny compacte facilita el transport i l'ús en diversos llocs.

Aquestes característiques fan que el microscopi de WF Imaging Technologies siga ideal per a aplicacions en el diagnòstic in situ de malalties que afecten la morfologia cel·lular. Per exemple, permetrà observar canvis en l'estructura i funció de les cèl·lules pancreàtiques en pacients amb diabetis, detectar la presència de paràsits en els glòbuls vermells en persones amb malària, o facilitar l'anàlisi de tumors i la seua progressió en pacients amb càncer.

La creació d'aquesta spin-off representa un pas important en el camp de la imatge biomèdica i té el potencial de revolucionar el diagnòstic mèdic, especialment en regions amb recursos limitats. El diagnòstic in situ permetrà una detecció precoç i un tractament més oportú de diverses malalties, millorant la qualitat de vida dels pacients.

La spin-off WF Imaging Technologies

WF Imaging Technologies està formada per investigadors de la Universitat de València i compta amb el suport de la Universitat i del fons d'inversió NLC Health Ventures. La spin-off té com a objectiu desenvolupar i comercialitzar el microscopi computacional, així com explorar altres aplicacions de la tecnologia en diversos camps.

El futur del diagnòstic mèdic

La tecnologia de WF Imaging Technologies és un exemple del potencial de la intel·ligència artificial per a revolucionar la medicina. Aquesta tecnologia té el potencial de transformar la manera en què diagnostiquem i tractem les malalties, obrint les portes a un futur més saludable per a tots.

EP


#UV #spinoff #microscopi #intel·ligènciaartificial #diagnòsticmèdic #malalties #salut

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal