Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La reestructuració agrària a Riba-roja de Túria: la nova aposta per l'agricultura

La Generalitat Valenciana ha presentat un projecte ambiciós per a ordenar les 2.400 parcel·les del municipi, obrint així un nou futur per a l'agricultura local. En una reunió presidida per l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga, i amb la presència del secretari autonòmic d'Agricultura, Javier Bartolomé, prop de 200 propietaris de terrenys agrícoles van assistir per conèixer de primera mà el Pla de Modernització i Reestructuració parcel·lària en l'horta de la localitat.

El pla, que s'emmarca en la Llei 5/2019 d'estructures agràries de la Comunitat Valenciana, busca ajustar les explotacions agràries a estructures adequades, millorant la rendibilitat de les terres i el paisatge d'horta. Això suposaria una oportunitat de negoci real per a l'agricultura local, amb la modernització de regadius i accessos a les parcel·les.

La conselleria d'Agricultura té com a objectiu principal evitar l'abandonament de les terres i promoure el relleu generacional en el sector. Per a això, el Pla preveu la possibilitat d'agrupar finques sota el mateix explotador, modernitzar els regadius amb reg per degoteig i millorar la xarxa viària rural. Les obres de modernització seran finançades al 100% per l'administració valenciana.

A més, per a posar en marxa la reestructuració parcel·lària es requereix que un nombre major al 50% de les persones propietàries de la zona o un nombre superior al 75% d'esta zona ho sol·liciten. Per a informar sobre el projecte agrari, l'Ajuntament i la Comunitat de Regants obriran les seues dependències cada dimecres per a captar el nombre més gran possible de propietaris interessats.

D'altra banda, les obres de modernització de la Bassa reguladora de reg i la séquia mare, iniciades en 2011 i reprengués en 2016, han estat fonamentals per a garantir l'aprofitament racional de l'aigua en el regadiu. Gràcies a això, els agricultors podran regar els camps fins i tot a la nit, beneficiant-se de les noves infraestructures.

El futur de l'agricultura a Riba-roja de Túria s'obre amb noves expectatives gràcies a la concentració parcel·lària impulsada des de les institucions valencianes i locals. Amb un pla integral que contempla tant aspectes tècnics com jurídics i administratius, la modernització del sector agrari de la localitat promet ser un revulsiu per a l'economia i el paisatge rural de la zona.

     


    


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal