Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La normativa del PP i Vox, tindrà un camí judicial de disputa legal segons PSPV i Compromís


Les propostes de llei presentades pel PP i Vox en les Corts Valencianes han provocat que tant el PSPV com Compromís han expressat la seua preocupació pel contingut d'aquestes iniciatives, considerades contràries als interessos i drets del poble valencià. Segons els partits de govern, aquestes propostes podrien tenir conseqüències legals degut a la seua possible incompatibilitat amb la normativa estatal.

El síndic de Compromís a les Corts, Joan Baldoví, ha anunciat una estratègia múltiple per a enfrontar-se a aquestes propostes. En l'àmbit parlamentari, la coalició ha presentat una proposta per a garantir la participació ciutadana en el procés legislatiu, destacant la importància de les aportacions expertes. A més, Baldoví ha subratllat la preparació d'equips legals per a analitzar les propostes des d'un punt de vista jurídic, identificant possibles vies d'acció davant la justícia.

Des del PSPV, el seu síndic, José Muñoz, ha anunciat que presentaran esmenes a la totalitat de les propostes del PP i Vox, comprometent-se a portar el debat fins on siga necessari. Muñoz ha destacat la importància de sol·licitar informes detallats per a informar correctament la societat valenciana sobre les implicacions polítiques i jurídiques d'aquestes propostes.

Els dos partits  han manifestat la seua creença que algunes de les propostes, especialment la de concòrdia, podrien ser considerades il·legals i, per tant, ser paralitzades. A més, han alertat sobre altres aspectes que, segons ells, contravenen la normativa estatal, com la manca de transparència i el control polític sobre els mitjans de comunicació públics, percebuts com una amenaça per a la democràcia.

 La via judicial es presenta com una opció per a resoldre aquest conflicte.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal