Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

‘La Mirada de les Divinitats’: Un Viatge a l'Era Ibera a Olocau

El dissabte, al Puntal dels Llops d'Olocau, es va celebrar una visita teatralitzada que va captivar a 223 assistents, oferint una experiència única en la qual es va fusionar història, arqueologia i cultura ibera d'una manera divulgativa i entretinguda. Batejada com a ‘La Mirada de les Divinitats’, aquesta proposta s'emmarca dins del programa d'activitats per al 8 de març, Dia Internacional de la Dona, amb l'objectiu de proporcionar una visió de gènere sobre la societat de l'antiga Edeta.

Organitzada pel Consistori i la seua Regidoria d'Igualtat i Dona amb la col·laboració del pacte d'estat contra la Violència de Gènere, aquesta iniciativa va permetre al públic conéixer el quotidianitat, les creences i els costums del món ibèric. Mitjançant tres passes, els assistents van poder interactuar amb personatges de diferents estaments socials (artesans, comerciants, collidors, ramaders, oferents o guerrers), que van il·lustrar com era la vida a finals del segle III a.C. Es va destacar la diversitat existent en aquell període i el paper fonamental que exercien tots els habitants.

A més, l'esdeveniment va servir per a mostrar l'esplendor d'un dels indrets més emblemàtics i espectaculars de la Comunitat Valenciana. En representació de la Corporació Municipal, van assistir a la visita la regidora d'Igualtat i Dona, Olga Brinquez, i l'alcalde, Antonio Ropero, qui va elogiar el treball dels arqueòlegs i arqueòlogues que van participar en la teatralització. Segons va afirmar, "ens han transportat en el temps i ens han explicat amb les seues excel·lents interpretacions com era la vida en l'època ibèrica".

Ropero també va destacar la importància de conservar i valorar el patrimoni històric i cultural de la localitat, i va subratllar que aquesta activitat, inserida en la programació pel 8M, és un exemple de l'impuls i suport de l'Ajuntament a totes les propostes que acosten a la ciutadania al passat i les arrels del municipi.

  

    









Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal