Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Generalitat no paga als treballadors dels Centres Concertats d'Ensenyamen la pujada oficial del salari 2023


FSIE-Comunitat Valenciana, el sindicat majoritari en l'ensenyament concertat, ha emès una contundent crítica contra el suposat impagament del 0,5% d'increment salarial amb efectes retroactius des de gener de 2023 als professionals dels centres educatius concertats. Aquesta situació afecta més de 15.000 professionals que treballen en més de 500 centres concertats a les tres províncies  de Castelló, València i Alacant.

Segons FSIE, la Conselleria d'Educació no ha fet efectiu el pagament de l'increment salarial, tot i que ja havia estat autoritzat pel departament de Hisenda, Economia i Administració Pública per al mes de març. Això suposa una discriminació respecte als professionals de l'ensenyament públic, els quals sí han rebut aquest augment.

A més, el secretari general Autonòmic de FSIE-Comunitat Valenciana, Vicent Cabanes, assenyala que aquest és el primer cop des de 2017 que els professionals dels centres concertats no reben els increments salarials alhora que els seus companys de l'ensenyament públic, tal com establia l'acord de Homologació.

El sindicat ha emprès accions per resoldre aquesta situació, incloent l'enviament de diversos escrits i correus electrònics a la Conselleria d'Educació, demanant el pagament immediat de l'augment salarial i de les quantitats adeudades des de gener de 2023.

En aquest context, FSIE-Comunitat Valenciana exigeix a la Conselleria d'Educació de la Generalitat Valenciana que procedisca immediatament al pagament de l'increment salarial, així com de les quantitats pendents des de gener de 2023. Aquesta demanda s'ha establert com una prioritat per al sindicat, que busca garantir la igualtat de tracte entre els professionals de l'ensenyament públic i concertat.


Aquesta situació posa de manifest els reptes i les tensions que envolten l'ensenyament concertat a la Comunitat Valenciana.


#sindicats #Educació #Alicante #València #Castelló

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal