Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Flotilla de la Llibertat s'apresta a partir cap a Gaza per intentar trencar el bloqueig israelià

 La Flotilla de la Llibertat s'està preparant per a una nova missió cap a Gaza, en un intent de trencar el bloqueig marítim imposat per Israel des de 2007. Els preparatius es duen a terme amb l'objectiu d'enviar ajuda humanitària i fer arribar a la comunitat internacional la situació que viu la població de Gaza sota aquesta restricció.

La coalició internacional de la Flotilla de la Llibertat, que inclou l'organització espanyola Rumbo a Gaza, ha anunciat aquesta iniciativa com a resposta a la inacció de la comunitat internacional davant els atacs d'Israel a Gaza. En paraules de la coalició, aquesta acció és un "imperatiu moral" enfront de l'asfíxia que pateix la població de Gaza.

La missió, que partirà des d'Estambul (Turquia), consistirà en un carguer amb 350 contenidors i 5.500 tones d'ajuda humanitària, a més de tres vaixells amb centenars d'internacionalistes, incloent-hi observadors de drets humans, personal mèdic, representants polítics i professionals dels mitjans de comunicació. Entre els participants es troben persones d'Espanya, com l'exalcaldessa de Barcelona Ada Colau, la diputada de Podem Andalusia Martina Velarde i el regidor de Podem a l'Ajuntament de Màlaga Nicolás Sguiglia, així com una dotzena de periodistes espanyols.

La Flotilla de la Llibertat denuncia l'ús de la fam com a arma de guerra per part d'Israel, i assenyala que el bloqueig impedeix l'entrada d'ajuda humanitària a través dels passos terrestres, provocant una greu crisi humanitària a Gaza. A més, destaca que les ajudes enviades per aire o mar han estat insuficients per pal·liar les necessitats de la població, ja que Israel impedeix el funcionament de l'UNRWA i altres organitzacions d'ajuda a Gaza.

La Flotilla de la Llibertat ha exigit protecció als governs i ha sol·licitat suport per a la lliure circulació cap a Gaza, així com pressionar Israel per posar fi al bloqueig i obrir els passos fronterers per a l'ajuda humanitària.

Aquesta acció no és nova per a la Flotilla de la Llibertat, que ja va patir un atac de la Marina israeliana el 2010, amb un saldo d'onze persones mortes i una trentena de ferides. La missió actual busca posar de nou en primer pla la situació de Gaza i cridar l'atenció internacional sobre la seua crisi humanitària.

Aquesta iniciativa, liderada per organitzacions socials de diversos països, inclou la participació de personalitats i professionals de diferents àmbits, amb l'esperança de conscienciar sobre la situació al territori palestí.

   


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal