Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Flotilla de la Llibertat es veu obligada a retardar la seva sortida per una inspecció sorpresa de Guinea-Bisáu

  


 La Flotilla de la Llibertat, que pretén  trencar el bloqueig naval israelià a Gaza, es veu obligada a retardar la seua sortida per una inspecció sorpresa de Guinea-Bisáu.

La Flotilla de la Llibertat, que pretén trencar el bloqueig naval israelià a la Franja de Gaza, ha estat informada que rebria la visita d'un inspector tècnic de Guinea-Bisáu, país al qual pertany la bandera del vaixell de passatgers. Aquest és un dels tres vaixells que pretenen portar més de 5.000 tones d'ajuda humanitària al poble palestí.

L'organització assegura que aquesta és una altra prova de les enormes pressions a les quals estan sent sotmesos per part de l'Estat sionista, que des de fa mesos està tractant d'impedir la sortida dels vaixells. "Com podeu imaginar, aquesta no és una mesura ràpida", han advertit en una reunió celebrada aquesta tarda a l'Hotel Tugra, al centre d'Estambul (Turquia).

La sortida de l'expedició estava prevista per al pròxim divendres 26 d'abril des d'aigües turques. Dades les circumstàncies, sembla difícil que els vaixells xarpen en la data prevista.

El passat març, Umaro Sissoco, president de Guinea-Bisáu, es va reunir amb el president del país, Issac Herzog. Després d'aquella reunió, Herzog va afirmar que el seu homòleg africà era "un veritable amic d'Israel", segons va informar el Times of Israel. Aquesta va ser la primera visita d'un líder africà a Israel després dels atemptats perpetats per Hamás el 7 d'octubre. El gest va ser públicament agraït per part del règim en guerra: "Nunca oblidarem als nostres amics, i vostés estaven amb nosaltres fins i tot en aquest moment difícil".

Sissoco va estudiar seguretat nacional a Israel, així com en els països europeus França i Bèlgica. El mandatari africà és a més un dels aliats d'Israel dins de la Unió Africana, organisme amb el qual el Govern de Tel Aviv ha tingut nombrosos enfrontaments degut a l'apartheid al qual sotmeten als palestins. En els últims anys ha emprès una fructífera estratègia d'acostament cap als líders del continent veí. Actualment, 46 dels 50 Estats que conformen la institució reconeixen a Israel, si bé no tots comparteixen la seva resposta bèl·lica als atemptats del 7 d'octubre.

Aquest és el quart retard que la Flotilla de la Llibertat es veu obligada a fer. La primera va ser fixada el 18 d'abril, per després posposar-se al diumenge 21. Pressions internacionals i traves administratives van obligar a la organització a establir una nova data: el dimecres 24 d'abril. Apenes un dia abans, el dimarts 23, les autoritats portuàries de Turquia van sol·licitar a la Flotilla de la Llibertat realitzar un nou tràmit administratiu, que retardaria la data de sortida fins al divendres 26 d'abril.

Malgrat tot, els organitzadors han demanat als participants de l'expedició que "no perden l'esperança", i que esperin les actualitzacions d'informació que es produiran al llarg del dia de demà. "Aquesta és la tècnica que utilitza Israel per tractar de destruir-nos psicològicament, així com la nostra unitat i resistència", ha analitzat Ismail Songür, president de la Fundació IHH, l'ONG religiosa que finança l'expedició i que ha recollit tota l'ajuda humanitària.

Més de quatre-cents activistes, periodistes i advocats esperen des del passat diumenge a Estambul la sortida dels vaixells. Entre ells es troben les diputades de Podemos i Esquerra Unida, Marina Velarde i Nerea Fernández. També la regidora i exalcaldessa de Barcelona, Ada Colau, així com l'edil de Podemos a Màlaga, Nico Sgiglia. Els quatre càrrecs públics han declarat en nombroses ocasions el seu compromís amb la causa palestina, tot i que aquest nou retard planteja la incògnita de quant temps podran romandre a la ciutat turca.

Mentrestant, Israel continua pressionant la Flotilla per impedir que els vaixells zarpen. "Israel no només bloqueja el Mediterrani, sinó que està intentant bloquejar la missió des del començament", ha abundat Songür. Per Ann Whrite, exmilitar estatunidenc i una de les caps visibles de la Flotilla de la Llibertat, aquesta nova treva burocràtica ve a demostrar que Israel "se sent políticament intimidat per nosaltres".

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal