Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La festa de Sant Vicent a Llíria: Tradició i Comunitat en Moviment

Llíria celebra la festivitat de Sant Vicent amb la seua popular rogativa


L'alegria i la devoció han inundat un any més els carrers de Llíria amb la celebració de la festa de Sant Vicent, patró de la ciutat. La rogativa, un esdeveniment arrelat en la cultura local, ha congregat milers de veïns i veïnes, convertint-se en el punt de trobada anual per a la comunitat.

La jornada festiva ha iniciat amb la sortida de la imatge del sant des de la parroquia de l'Assumpció, recorrent els carrers de la localitat fins arribar al paratge natural on es troba l'ermita de Sant Vicent, en un gest de fe i tradició compartida. Personalitats destacades de la vida municipal com l'alcalde Joanma Miguel, la regidora de Festes, Mª José Llopis, així com representants de la corporació local i de les entitats tradicionals han participat activament en aquesta celebració,reforçant els llaços comunitaris que caracteritzen aquest esdeveniment.

La festivitat recorda el "Miracle de l'Aigua" atribuït al sant l'any 1410, quan es va creure que va fer brollar l'aigua d'un manantial sec. Aquesta commemoració ha inclòs tradicions com l'almoçar al Parc de Sant Vicent i una missa concelebrada en valencià a l'ermita.

Un moment destacat de l'acte ha sigut la benedicció de les aigües, realitzada com a acció de gràcies, prop de l'olivera on es diu que Vicent Ferrer va predicar. En el retorn cap a la ciutat, al barri del Pla de l'Arc, es va produir l'encontre simbòlic entre les imatges dels dos patrons de Llíria, Sant Miquel i Sant Vicent, una mostra de la riquesa de les tradicions locals.

La festa va culminar amb diverses activitats lúdiques i culturals a la plaça Major, incloent l'actuació del Grup Invictus i els DJs Tony Fimia i Alicia DC, així com una paella gegant per a tots els assistents.

Les celebracions en honor a Sant Vicent Ferrer 2024 continuaran fins al proper diumenge, amb una variada programació que inclou actes religiosos i culturals, reafirmant la importància d'aquesta festa com a element cohesionador de la comunitat de Llíria.

Un cop més, la festa de Sant Vicent ha demostrat ser un esdeveniment que manté viva la devoció i les tradicions del poble, unint a la comunitat en un esperit de convivència i celebració.

   Etiquetes: Sant Vicent, Llíria, tradició, devoció, festa popular, ermita, rogativa, comunitat   

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal