Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Fe realitza la primera extracció de ronyó de donant viu amb cirurgia robòtica per a trasplantament renal


L'Hospital La Fe ha realitzat amb èxit la primera extracció de ronyó d'un donant viu mitjançant tecnologia robòtica a la Comunitat Valenciana. Aquesta intervenció, coneguda com a nefrectomia, ha demostrat ser un èxit, amb el pacient donant rebent l'alta sense complicacions al cap de 48 hores.

La tecnologia robòtica està permetent fer intervencions més segures i menys invasives per als donants de ronyó, reduint el sagrat, el dolor postoperatori i els dies d'hospitalització. En aquest cas, la cirurgia robòtica, mitjançant el robot Da Vinci, ha permés una precisió mil·limètrica que millora la qualitat quirúrgica i redueix la pèrdua de sang.

La intervenció ha estat possible gràcies a la col·laboració dels serveis d'Urologia i Nefrologia, així com dels serveis d'Anestesiologia i Coordinació de Trasplantaments de l'Hospital La Fe.

Segons José Luis Ruiz Cerdá, cap de la unitat de Laparoscòpia Urològica i Coordinador del Programa de Cirurgia Robòtica de l'Hospital La Fe, "la nefrectomia de donant viu per a trasplantament renal presenta unes característiques tècniques especials, ja que són individus completament sans que fan un acte d'altruisme al donar un ronyó".

El trasplantament renal de donant viu és el millor tractament per a la insuficiència renal crònica, tant en supervivència com en qualitat de vida i costos, enfront de la diàlisi. Espanya té una activitat trasplantadora renal destacada, principalment des de donant mort, però el desequilibri entre el nombre de pacients en llista d'espera i l'oferta d'òrgans continua sent un repte.

El programa de trasplantament renal de donant viu de La Fe, amb més de 3.000 trasplantaments en receptors adults i més de 400 en receptors pediàtrics des del seu inici, és un dels més consolidats del país. A més, l'hospital participa en programes nacionals de donació altruista i donació renal creuada, demostrant el seu compromís amb aquesta causa.

Aquesta primera nefrectomia amb cirurgia robòtica és només el primer pas cap a la realització completa del procés de trasplantament amb aquesta tecnologia a l'Hospital La Fe.Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal