Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Diputació de València apunta a Bétera per a un nou espai per a la conservació i difusió del seu patrimoni cultural

La ubicació que es baralla és la localitat de Bétera, on ja hi ha tallers acondicionats i manca habilitar la nova sala expositiva.

La Diputació de València ha anunciat plans per a la construcció d'un nou espai destinat a emmagatzemar i "donar visibilitat" als seus abundants fons culturals, seguint l'exemple de Gordailua, el centre de Col·leccions Patrimonials de béns mobles de Gipuzkoa. Aquesta iniciativa, liderada pel diputat de Cultura, Francisco Teruel, busca impulsar un projecte que podria convertir-se en un referent cultural a la Comunitat Valenciana.

Segons Teruel, el nombre de peces de la Diputació de València, que inclou pintura, escultura, indumentària, material etnogràfic, etc., supera encara el dipositat a la institució basca. No obstant això, manca d'un espai adequat per a exposar aquests béns al públic. És per això que s'estudia la possibilitat d'habilitar zones d'emmagatzematge amb tecnologia i àrea d'exhibició, seguint la línia marcada pels grans museus europeus.

Tot i reconèixer que no és un projecte a curt termini, la Diputació de València ha consignat una partida d'un milió en el pressupost de 2024 per a impulsar aquesta iniciativa. La ubicació que es baralla és la localitat de Bétera, on ja hi ha tallers acondicionats i manca habilitar la nova sala expositiva.

La gestió del nou espai, segons Teruel, requerirà personal especialitzat, tot i que s'ha destacat que Gordailua, centre similar a Gipuzkoa, està totalment automatitzat i gestionat per set professionals. A més, el nou espai disposarà d'oficines, tallers de restauració, sales de registre i fotografía, biblioteca, entre altres espais, tot amb la tecnologia i les condicions climàtiques necessàries per a la conservació dels béns patrimonials.

Aquesta aposta de la Diputació de València per protegir i donar rellevància a les seues col·leccions culturals és un pas significatiu en la preservació del patrimoni històric i artístic de la regió.


#Hashtags: #DiputaciódeValència #Cultura #Patrimoni #EspaiCultural #Bétera

   

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal