Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Casa de la Dona de Paterna: Àmplia programació per als mesos d'abril, maig i juny


La Casa de la Dona acull una programació repleta d'activitats durant aquest segon trimestre de l'any .

En aquest sentit, l'exposició "Dones del món" de Creu Roja es podrà visitar fins al 30 d'abril en horari d'obertura d'aquest espai de trobada.

Hui dimecres, 17 d'abril i els dies 22 i 24 s'impartirà el Taller per a la prevenció de la violència de gènere: com construir relacions sanes, de 10.00 a 12.00 hores, a càrrec de Marta Pérez, promotora d'Igualtat de l'Ajuntament de Paterna.

A més, des de hui i els dies 18, 23, 25 i 29 d'abril a la vesprada, de 17.30 a 19.30 hores, es realitzarà un taller d'autoestima i apoderament femení de la mà de la coach professional Patricia Lázaro.

Aquesta mateixa setmana, el 19 d'abril, a les 10.00 hores, tindrà lloc un videoforum sobre Clara Campoamor organitzat per la Unitat d'Igualtat de l'Ajuntament de Paterna. Eixe mateix dia a la vesprada, se celebrarà una xarrada a càrrec de la periodista i investigadora, Sandra Ferrer, amb l'objectiu d'abordar les primeres dones de la Història d'Espanya: el moviment sufragista espanyol.

D'altra banda, la setmana pròxima està prevista una interessant acció a peu de carrer sota el títol "Dona-li la volta a la floreta", el 23 d'abril, de 10.30 a 12.30 hores, en els voltants del Mercat Municipal.

Una altra de les iniciatives programades seran els Desdejunis Violeta per als dies 25 i 26 d'abril, de 9.30 a 10.30 hores. El primer d'ells consistirà en el Dret de Família, dirigit per Isabel Ibáñez, assessora jurídica de Serveis Socials de Paterna i el segon, sota el títol Drets de les víctimes de violència de gènere, impartit per Lorena del Ferro, assessora jurídica de Serveis Socials de Paterna.

A partir del mes de maig, s'oferirà una ruta cultural Memòria de les silenciades a Paterna, el dia 2, de 18.30 a 20.30 hores, mitjançant un recorregut itinerant pel municipi de la mà de dues historiadores de l'Art, Bernia Mitjans i Paula González-Garzón.

Del 3 al 31 de maig, la Casa de la Dona acollirà l'exposició 'La dona del demà' de l'Associació de Dones de la Canyada.

El 6 de maig, en un acte que se celebrarà a les 19 hores, es presentarà la 'Guia d'actuacions i recomanacions davant situacions de violència de gènere en l'hostaleria i locals d'oci', per part de l'àrea d'Igualtat del consistori paterner.

Durant aquest mes també es durà a terme un Taller sobre comunicació inlcusiva i publicitat no sexista, els dies 7, 14, 21 i 28 de maig, de 10.00 a 12.00 hores. El dia 8 i 15 de maig a la vesprada, de 18.00 a 19.30 hores, la sexòloga i psicòloga Lara Avergues oferirà el Taller sobre salut sexual en el climateri i menopausa.

El dia 17 de maig, de 13.30 a 15.00 hores, una agent d'Igualtat del Consorci Pactem Nord farà una xarrada sobre el Distintiu Violeta de l'entitat.

També la xarrada sobre Drets de conciliació en el treball per compte d'altri i per compte propi està prevista per al dia 22 de maig de 18.00 a 19.30 hores.

Un altre Desdejuni Violeta sota el títol Maternitats des de la perspectiva feminista tindrà lloc el 24 de maig, de 9.30 a 10.30 hores, a càrrec de la psicòloga i psicoterapeuta de Gestalt, Sara Jort.

Finalment, un videoforum amb la pel·lícula "La boda de Rosa" tancarà també l'agenda el dia 30 de maig a les 10 hores on es podrà compartir i intercanviar reflexions sobre la mateixa amb una tertúlia posterior.

Ja el mes de juny està enfocat a l'àmbit laboral i conciliació familiar. D'aquesta manera, els dies 4, 6, 11, 13,18 i 20 de juny s'ofereix un Taller per a millorar l'ocupabilitat de les dones, de 10.00 a 12.00 hores.

Així mateix, el 5 de juny s'ha programat un punt de trobada, Escola de famílies: eines per a l'acompanyament de menors en la seua sexualitat, de 18.00 a 19.30 hores, també amb la sexòloga i psicòloga Lara Avergues.

Com a colofó, la Feminització de les cures: anàlisi sobre conciliació i corresponsabilitat a Paterna, serà una altra qüestió dins del calendari de la Casa de la Dona que es desenvoluparà el 21 de juny, de 10.00 a 11.00 hores.

En aquest sentit, la Tinenta Alcalde de Garantia Social, Igualtat i Tradicions, Isabel Segura ha apel·lat a la participació ciutadana en cadascuna de les activitats que "continuem duent a terme per a conscienciar en la igualtat de gènere".

Finalment, les persones interessades a participar en cadascuna de les activitats podran realitzar les seues inscripcions prèvies en el telèfon 671 04 21 28 o en la pròpia Casa de la Dona, situada al carrer Els Molins, 40, i tota la programació està disponible en la pàgina web del consistori.


Creative Commons Crónica CT
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal