Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

García Rubió d'IU es compromet a participar amb la reunió que demana Sira Rego per buscar consens


L'aspirant a liderar IU de el corrent crítica a l'actual direcció, José Antonio García Rubió, accedeix a assistir a la reunió entre candidats a l'assemblea federal proposada aquesta tarda per la ministra de Joventut i Infància, Sira Rego.

De cara a aquesta cita suggerirà subscriure una declaració unitària per a un "aprofundiment de la democràcia real" a Espanya i de reivindicació de la "supremacia de la sobirania popular".

A través de la xarxa social 'X', ha indicat que comparteix la idea de convocar els caps de llista de les candidatures a la coordinació d'IU, atesa la situació política del país un cop el dilluns el president, Pedro Sánchez, va revelar la decisió sobre si continua en el càrrec.

Des del seu sector, denominat 'L'esquerra necessària' i que en l'anterior assemblea d'IU va obtenir el suport del 20% de l'organització, han explicat que per "lleialtat" a la seua organització i "sentit de responsabilitat política" el seu candidat assistirà a la trobada plantejada per Rego.

Això sí, han subratllat que ho fan de moment i la necessitat que travessa el país, però acudiran amb una "proposta cap a la ciutadania" i no per la qüestió interna relativa a la cita congressual d'IU.

Rubió ha accedit així a la petició de Rego, que ha llançat una convocatòria pública als altres candidats que volen presentar-se també en la pròxima assemblea federal a una reunió aquest dilluns a la tarda per intentar aconseguir un acord per a una llista unitària.

Rego ho ha transmés d'aquesta manera a la militància d'IU en una carta pública en la qual apel·la als altres aspirants a un últim intent per a consensuar entre els diferents sectors d'IU un equip unitari per a renovar la direcció.

Fins a la data, a part de Rego han mostrat la seua intenció de rellevar a Alberto Garzón al capdavant d'IU l'exlíder de la federació andalusa, Antonio Maíllo, el coordinador autonòmic de Madrid, Álvaro Aguilera, i el representant del sector crític a l'actual direcció José Antonio García Rubio.

Precisament aquest dilluns acaba el termini per a formalitzar candidatures amb el requisit d'obtindre un 2% d'avaladores de la militància.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal