Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Foment i promoció de l'ús del valencià entre la Joventut: Accions Destacades de l'AVL

   La tercera edició del Premi Carme Miquel s'amplia a l'Educació Secundària

L'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) ha presentat noves iniciatives per promoure l'ús del valencià entre la població jove, a través d'activitats lúdiques i campanyes musicals en xarxes socials.

Aquest dilluns, l'AVL ha posat en marxa les seues noves accions destinades a estimular la utilització del valencià. Una d'elles, anomenada 'Comença', consisteix en un vídeo musical de rap protagonitzat per l'artista Aina Koda, que encoratja els joves a comunicar-se en valencià en les seues interaccions quotidianes. Aquesta iniciativa busca involucrar especialment la població jove per assegurar el futur de la llengua.

D'altra banda, l'AVL ha renovat la campanya 'En valencià', amb l'objectiu de promoure l'ús del valencià i donar a conéixer les oficines de promoció de la llengua en diversos municipis. A través d'activitats lúdiques com el scrabble o jocs de lletres, aquesta campanya pretén conscienciar la ciutadania sobre la importància de la llengua valenciana.

A més, es presenta la tercera edició del Premi Carme Miquel, ampliant la seua convocatòria a l'educació secundària. Aquest premi, dotat d'importants recompenses econòmiques, vol impulsar la presència del valencià en els centres educatius i encoratjar el seu ús en l'àmbit escolar.

Les accions de l'AVL representen un pas significatiu per assegurar la continuïtat de l'ús del valencià i contrarestar la possible pèrdua de la transmissió familiar de la llengua. Amb la participació activa de la joventut i el suport de les institucions, es busca consolidar el valencià com una part integrant de la societat valenciana.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal