Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Fiscalia demana tres anys de presó per a l'excomissari que va afirmar que 'tots els delinqüents són immigrants'


L'excomissari de la Policia Nacional i excap de la Comissaria Centre de València, Ricardo Ferris, s'enfronta a una petició de tres anys de presó per part de la Fiscalia. Aquesta decisió es basa en les seves declaracions realitzades en un acte organitzat per Vox en l'Ateneu Mercantil de València, on va afirmar que "tots els delinqüents són immigrants, almenys a Espanya, i això és un problema que hem d'abordar necessàriament".

El ministeri públic considera que les expressions utilitzades per Ferris són constitutives d'un delicte comès en l'exercici dels drets fonamentals i de les llibertats públiques garantits per la Constitució. En el seu escrit de qualificació provisional, la Fiscalia també destaca altres afirmacions realitzades per l'excomissari, com ara que "tots els fenòmens delictius estan protagonitzats, pràcticament en la seva totalitat, per estrangers" o que "absolutament totes les violacions que s'estan cometent a Espanya estan sent comeses per gent que ve de fora i ho dic i afirmo perquè és així".

A més de la presó, la Fiscalia sol·licita una multa de 3.600 euros i la inhabilitació especial per a l'exercici de professions relacionades amb l'àmbit de l'educació, l'esport i el temps lliure durant sis anys, així com la inhabilitació per a l'ocupació o càrrec públic durant el mateix temps.

Diverses organitzacions de persones migrants i de defensa dels seus drets, com ara Valencia Acull i CIM Burkina, han presentat una denúncia davant la Fiscalia de València per aquests fets. Aquestes entitats actuen com a acusació popular i presentaran els seus escrits d'acusació en els pròxims dies.

Els fets van ocórrer el 14 d'octubre de 2022, quan l'acusat, en aquell moment en exercici, va participar en la "Jornada sobre Immigració i seguretat ciutadana" organitzada per Vox a l'Ateneu. Durant la taula rodona en què va intervenir, va llançar un discurs en què atribuïa al col·lectiu immigrant "la pràctica totalitat de la comissió de delictes, missatges aquests encaminats a propagar el rebuig, el menyspreu, l'hostilitat i l'animadversió cap a ells i en els quals, a més, es constaten dades falses" amb aquest propòsit.

La fiscal Susana Gisbert destaca en el seu escrit que l'acusat va realitzar aquestes afirmacions "a sabiendes que les dades a les quals al·ludia eren falses", ja que, segons la informació del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), el nombre d'infraccions comeses a la comunitat en 2022 per part de persones de nacionalitat espanyola va ascendir a 38.872, mentre que les realitzades per persones d'altres procedències van ser de 19.766. Pel que fa als delictes contra la llibertat i indemnitat sexual, consten 86 comesos per nacionals i 40 per persones estrangeres.

La Direcció General de la Policia Nacional va acordar rellevar l'inspector cap a proposta de la Prefectura Superior de Policia de la Comunitat Valenciana, segons va informar en aquell moment el Ministeri.



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal