Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Esquerra Unida del País Valencià no accepta la proposta de Sumar per a les Europees

Amb una aclaparadora majoria del 98%, el Consell Polític Nacional (CPN) ha decidit no acceptar la proposta presentada per Sumar de cara a les eleccions europees, marcant una clara línia d'autonomia i coherència amb els valors tradicionals de l’organització. 

El passat dijous 18 d’abril, va tenir lloc el CPN extraordinari i urgent d’EUPV, amb un únic punt de l’ordre del dia: el debat al respecte de les eleccions europees.

Esquerra Unida del País Valencià (EUPV), federació d'Izquierda Unida al País Valencià, ha rebutjat la proposta de Sumar per a les eleccions europees. La contundent majoria del 98%, del Consell Polític Nacional (CPN) ha mostrat, segons el comunicat "el respecte a la seua autonomia i coherència amb els valors tradicionals de l'organització".  És important destacar que Izquierda Unida encara està pendent de prendre una decisió definitiva respecte a les eleccions europees, i que altres federacions importants com Esquerra Unida del PV, Esquerra Unida Galega i Izquierda Unida de Madrid també han manifestat una postura similar a la d'EUPV.

La resolució aprovada pel CPN d'EUPV de manera quasi unànime planteja la possibilitat de concórrer a les eleccions europees de forma independent o en coalició amb altres forces polítiques d'esquerres europees. L'organització ha criticat les formes antidemocràtiques de la ministra Yolanda Díaz i la direcció de Sumar, acusant-los de prendre decisions de forma unilateral sense considerar la pluralitat de l'espai polític. El CPN ha expressat la seva preocupació per "la manca de participació democràtica i transparència en la presa de decisions, així com la pèrdua de suport electoral i la desafecció causades per les pràctiques antidemocràtiques de Sumar".

La decisió del CPN de no participar en les estructures de Movimiento Sumar respon a la percepció que aquesta col·laboració no és coherent amb els principis i objectius d'Esquerra Unida del País Valencià. És important assenyalar que Izquierda Unida encara està en procés de deliberació i que les federacions  estan expressant les seves preocupacions respecte a aquesta aliança.

     

foto d'arxiu CPN EUPV



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal