Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Esquerra Unida Decideix No Acceptar la Proposta de Sumar per a les Europees

Esquerra Unida Decideix No Acceptar la Proposta de Sumar per a les Europees

El Consell Polític Nacional (CPN) d'Esquerra Unida ha pres una decisió que marca un abast significatiu en la seva posició pel que fa a les properes eleccions europees. Amb una aclaparadora majoria del 98%, el CPN ha optat per rebutjar la proposta presentada per Sumar, establint així una clara línia d'independència i coherència amb els principis tradicionals del partit.

La decisió del CPN, presa huí dijous, comporta una sèrie de mesures concretes amb l'objectiu de restaurar la coherència ideològica del partit i de preservar la seua identitat davant els electors. S'ha plantejat una consulta interna a les bases per determinar el camí a seguir en les properes eleccions europees, posant en relleu la importància de la participació democràtica i la transparència en la presa de decisions polítiques.

A més, s'ha demanat una explicació detallada a la Comissió negociadora sobre els factors que han portat a la situació actual. Aquesta demanda reflecteix la preocupació del CPN pel procés de presa de decisions internes i la necessitat de comprendre les raons que han generat la dissonància actual amb els valors tradicionals d'Esquerra Unida.

Una altra mesura destacada és la retirada de la participació en les estructures del partit Movimiento Sumar. Aquesta decisió es basa en la percepció que la col·laboració amb aquesta plataforma no és coherent amb els principis i objectius d'Esquerra Unida, especialment pel que fa al mecanisme utilitzat per prendre decisions que s'oposen a la història d'Izquierda Unida.

Un punt de controvèrsia és l'alineació amb altres grups polítics europeus. Esquerra Unida expressa la seua preocupació pel fet que la majoria dels membres de la llista proposada per Sumar no s'inclouran en el mateix grup europeu, posant en relleu les diferències ideològiques que poden sorgir en àmbits com el Sahara, Gaza o Ucraïna.

A nivell nacional, aquesta resolució planteja un repte per a la Federal d'Izquierda Unida, que haurà de prendre una decisió sobre la seua integració en Sumar abans de final de mes. El CPN ha destacat la preocupant tendència de Sumar a perdre suport electoral, així com la seua resistència a reconèixer la diversitat de forces dins del seu si.

En conclusió, la decisió del CPN d'Esquerra Unida marca un punt d'inflexió en la seva trajectòria política, demostrant un ferm compromís amb els seus valors i principis fonamentals. Tot i els reptes i incerteses que se'ls presenten de cara a les properes eleccions europees, el partit es mostra decidit a defensar la seua independència i coherència ideològica en tot moment.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal