Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Elifreak, el festival de còmic, manga i anime que consolida la seua posició com a esdeveniment de referència

 La segona edició d'Elifreak, el festival de còmic, manga i anime celebrat a l'Eliana, ha tornat a ser un èxit de convocatòria i a consolidar-se com a esdeveniment de referència per als i les apassionades de la cultura japonesa i coreana. Centenars de persones de totes les edats es van donar cita el passat dissabte, 20 d'abril, al passeig de Secondo Baldín per a gaudir d'una jornada plena d'activitats, tallers i entreteniment relacionats amb la creativitat, la fantasia i la cultura pop.

L'ampli programa d'activitats va incloure lliçons de dibuix, exhibicions de cosplay, demostracions de k-pop i un món postapocalíptic amb maquillatge ambiental, fotoreclams, tornejos de videojocs i arcade, així com una àmplia oferta d'activitats gratuïtes que van garantir la diversió de les persones assistents.

Una de les atraccions principals d'Elifreak van ser els convidats especials, àmpliament reconeguts pel públic, que van compartir la seua experiència i van mostrar les seues habilitats en xarrades i masterclass. Entre ells, van destacar Shaun Elay, la il·lustradora que pinta en negatiu interactiu i que va repetir com a convidada en aquesta edició; ArteMaster, el dibuixant que compta amb més de 4 milions de subscriptors a YouTube i que va oferir una xarrada sobre l'univers de pintura de Dragon Ball; Óscar Muñoz, la veu d'Anakin Skywalker i Frodo; i les veus de Shin Chan (Julia Sorlí) i Son Goku (María Giner), que van conversar sobre el doblatge d'anime en valencià.

En els estands de la zona comercial, on van estar presents també establiments locals, els i les visitants van poder adquirir marxandatge o participar en partides de jocs de taula i rol. A més, la cita va comptar amb la presència dels Festers i Festeres 2024, que van estar al càrrec del menjar i la beguda durant tota la jornada.

L'alcalde de l'Eliana, Salva Torrent, va valorar el gran acolliment d'aquest esdeveniment d'oci alternatiu i saludable que ha tornat a repetir-se després de l'èxit de l'any passat i que es posiciona com a esdeveniment de referència per als i les aficionades de la cultura japonesa i coreana.

Cal recordar que Elifreak té com a objectiu principal celebrar la creativitat, la fantasia i la cultura pop en una experiència única i va ser ideat per un grup de joves de l'Eliana que van voler crear un esdeveniment que unís les seues passions: el còmic, el manga i l'anime. La primera edició del festival va tenir lloc l'any passat i va ser un èxit de convocatòria, amb més de 5.000 persones assistint a l'esdeveniment. Aquest any, l'organització esperava superar aquest nombre i, segons les primeres estimacions, aquest objectiu s'ha aconseguit.

En definitiva, Elifreak ha demostrat ser un esdeveniment consolidat en el panorama cultural de la comarca de Camp de Túria i una cita imprescindible per als i les apassionades de la cultura japonesa i coreana. L'èxit d'aquesta segona edició demostra que el festival ha sabut connectar amb el seu públic i que té un gran potencial per a continuar creixent en futures edicions.


   


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal