Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Tribunal Suprem rebutja la denúncia contra Sánchez i ministres per la llei d'amnistia

No veu delicte en els fets denunciats per Manos Limpias i indica que és un acord polític sense transcendencia penal

El Tribunal Suprem ha pres una decisió contundent respecte a una denúncia presentada pel sindicat Manos Limpias contra el president del Govern, Pedro Sánchez, i diversos ministres. Aquesta denúncia versava sobre presumptes delictes d'usurpació de funcions, prevaricació administrativa i suborn relacionats amb els acords polítics sobre la llei d'amnistia pel 'procés'.

La decisió del Tribunal Suprem ha posat de manifest la inutilitat dels intents de l'extrema dreta per combatre les iniciatives polítiques a través de la via judicial. Aquesta decisió també ha posat en qüestió les estratègies de l'extrema dreta valenciana, que ahir mateix es va manifestar amb unes declaracions impròpies de cap responsable polític.


El Tribunal Suprem ha resolt no admetre a tràmit una denúncia presentada per Manos Limpias contra Pedro Sánchez i altres membres del Govern. La denúncia plantejava diversos càrrecs, com usurpació de funcions i prevaricació administrativa, relacionats amb els acords polítics respecte a la llei d'amnistia per al 'procés'.


Segons l'auto emès pel Tribunal Suprem, els fets denunciats no són considerats constitutius de delicte, ja que es considera que es tracta d'un acord polític. A més, s'ha assenyalat que les esmenes presentades durant la tramitació d'una proposició o projecte de llei no poden ser qualificades de delictives.


La denúncia, presentada el passat 3 de novembre, també incloïa altres membres del Govern, com la vicepresidenta segona Yolanda Díaz i altres ministres com Félix Bolaños i Óscar Puente, entre d'altres.


Manos Limpias, que és l'eina civil que fa servir l'extrema dreta, havia sol·licitat al Tribunal Suprem la suspensió cautelar de la llei d'amnistia, la qual encara no s'havia registrat al Congrés en aquell moment. Aquesta llei va ser finalment registrada pel PSOE, sense el suport de Junts, el 13 de novembre.


Diversos arguments plantejats per Manos Limpias assenyalaven "la suposada usurpació d'atribucions judicials i la vulneració del principi de separació de poders, així com la necessitat del PSOE de comptar amb el suport d'ERC i Junts per formar Govern". Ara el Tribunal Suprem tira per terra les seues afirmacions.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal