Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El TEDH condemna Suïssa per 'inacció climàtica' en una històrica sentència

 El Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) ha emés una sentència històrica condemnant Suïssa per la seua inacció davant del canvi climàtic, posant fi a un llarg procés legal. Aquesta decisió, anunciada recentment, implica una condemna per violació dels drets fonamentals, especialment en relació amb la protecció del medi ambient i la vida familiar.

Segons la sentència, Suïssa ha sigut declarada culpable de no complir amb les seues obligacions per a combatre el canvi climàtic i reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle. La demanda va ser presentada per un grup de més de 2.000 dones suïsses, conegudes com a 'KlimaSeniorinnen', que argumentaven que el govern suís no estava prenent les mesures adequades per a protegir-les dels efectes del sobreescalfament global.

El TEDH va considerar que la inacció de Suïssa suposava una violació dels drets a la vida familiar de les demandants, especialment donades les conseqüències devastadores que el canvi climàtic pot tenir en la salut i el benestar de la població. A més, la sentència destaca que les autoritats suïsses no van reaccionar de manera adequada davant la crisi climàtica, ni van proporcionar els mitjans necessaris per a abordar aquesta qüestió de manera efectiva.

La decisió del TEDH també reconeix la relació entre la crisi climàtica i els drets humans, subratllant la necessitat de prendre accions urgents per a protegir el medi ambient i garantir el benestar de les futures generacions. Així mateix, la sentència obre la porta a la presentació de nous casos relacionats amb el canvi climàtic davant de la justícia europea.

En resum, la condemna de Suïssa per part del TEDH representa un pas important en la lluita contra el canvi climàtic i reafirma la responsabilitat dels governs de prendre mesures concretes per a protegir el medi ambient i els drets fonamentals de la població. Aquesta sentència històrica posa de manifest la necessitat d'actuar de manera immediata i decisiva per a combatre el canvi climàtic i protegir el nostre planeta per a les futures generacions.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal