Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El PSPV i Compromís rendiran homenatge a Guillem Agulló al pati de Les Corts abans de l'acte institucional del 25 d'abril

El PSPV-PSOE i Compromís realitzaran un homenatge a Guillem Agulló al pati de Les Corts aquest 25 d'abril, coincidint amb la data en què, en les dues legislatures passades, es lliurava el guardó en el seu nom abans que PP i Vox acordaren eliminar-lo.

Els dos grups de l'oposició s'uniran per rendir homenatge al jove antifeixista de 18 anys que va ser assassinat en 1993 per un grup de neonazis a Montanejos. Entre 2016 i 2023 es lliurà un guardó amb el seu nom a les persones destacades en la lluita contra els delictes d'odi, que va ser aprovat per unanimitat en la primera legislatura del Botànic, també amb els vots del PP i Cs.

La presidenta de Les Corts, Llanos Massó (Vox), defensà que el consens que va crear el Premi Guillem Agulló entre els grups de Les Corts en 2016 no és "inamovible" i que la composició de la cambra d'aleshores "no té res a veure" amb la que hi ha actualment.

El vicepresident primer de la Generalitat, Vicent Barrera (Vox), acusà l'esquerra d'"instrumentalitzar" un "fet horrible" com va ser la mort de Guillem Agulló i la seua memòria per buscar "rèdit electoral".

Per la seua banda, el secretari general del PPCV i portaveu del PP en la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), Juanfran Pérez Llorca, proposà que fora la FVMP --on Vox no està present-- el "punt de trobada" per "retomar el consens" del Premi Guillem Agulló.

"Entenem que la Federació, com a entitat municipalista, pot ser capaç de reconstruir els consensos assolits en el passat i garantir així el lliurament dels Premis sense tacar la memòria del jove antifeixista assassinat a Montanejos en 1993", argumentà.



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal