Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El PP espanyol Vota en Contra del corredor mediterrani al Parlament Europeu: El doble joc del PP, reivindicar en València votar No en Europa.

Els eurodiputats del Partit Popular (PP) espanyol han votat en contra del corredor mediterrani en una recent votació al Parlament Europeu, una decisió que ha generat controvèrsia i crítiques. Aquesta votació ha rebut el rebuig del coordinador del corredor mediterrani, Josep Vicent Boira, qui ha expressat el seu descontentament en xarxes socials.

La votació, que va tenir lloc en el marc de la revisió del reglament de la Xarxa Transeuropea de Transport (XTE-T), va comptar amb un resultat inusual: 565 vots a favor i 37 en contra. Sorprenentment, la major part dels vots en contra van provenir dels eurodiputats del PP espanyol, tot i que la majoria dels populars europeus van donar suport al reglament que inclou el corredor mediterrani i l'Atlàntic.

L'acord, negociat durant els últims dos anys, té com a objectiu millorar la connectivitat entre territoris i persones, promoure la sostenibilitat i la qualitat, així com impulsar el creixement i l'ocupació a tot Europa. Isabel García Muñoz, eurodiputada responsable de la negociació del grup socialista en l'Eurocambra, ha destacat els beneficis d'aquest acord.

Malgrat l'aprovació majoritària, el vot negatiu del PP espanyol ha generat crítiques. García Muñoz ha lamentat que el PP es posicioni en contra d'un acord positiu i prioritari per als interessos d'Espanya. Aquesta decisió dels populars espanyols suposa una oposició als projectes d'infraestructura prioritaris, com el corredor mediterrani.

L'acord també inclou altres punts rellevants per a Espanya, com l'establiment de requisits obligatoris per a millorar el servei ferroviari i el reconeixement del paper dels ports com a eixos energètics i geopolítics. A més, promou la connectivitat dels grans aeroports amb el ferrocarril, la mobilitat urbana sostenible i millores en les condicions de treball dels conductors professionals.

No obstant això, el comportament del PP espanyol ha rebut crítiques per part de diverses fonts. Com es cita en l'article, "Es molt curiós que el PP espanyol i valencià es passe el dia reclamant i reivindicant a Espanya el corredor mediterrani, però en Europa, quan poden posar-ho en marxa, se l'enduen de mig". Aquesta crítica apunta a una aparent contradicció entre les accions del PP en l'àmbit nacional i les seues actuacions en l'àmbit europeu.

Fonts del PP han explicat que van votar en contra de l'acord per considerar-lo perjudicial per a Espanya. Tot i les esmenes introduïdes pels populars espanyols, només un petit nombre van ser incloses en l'acord final. Aquesta decisió ha generat crítiques i ha posat de manifest les diferències en les prioritats de la Presidència espanyola.

En resum, la votació al Parlament Europeu sobre la revisió del reglament de la XTE-T ha generat debat i reflexió sobre els interessos d'Espanya en matèria d'infraestructures de transport i la posició del PP en aquest àmbit. La decisió dels eurodiputats del PP espanyol ha suscitat interrogants sobre les prioritats polítiques i els efectes en el desenvolupament socioeconòmic del país.

   

Parlament Europeu

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal