Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El jutge arxiva la causa contra Oltra i els seus alts càrrecs al no veure delicte


El jutge del Jutjat d'Instrucció número 15 de València ha decidit arxivar la causa contra Mónica Oltra i els seus ex alts càrrecs, en no trobar cap indici de delicte en la seua actuació. Aquesta decisió arriba després d'una investigació exhaustiva, on el magistrat ha conclòs que no hi ha hagut cap intenció de desacreditar la menor afectada ni cap intent d'encobrir els fets. El sobreseïment provisional posa punt final a un cas que ha estat seguit amb interés a la Comunitat Valenciana.

El titular del Jutjat d'Instrucció número 15 de València ha acordat el sobreseïment provisional de la causa oberta a l'exvicepresidenta del Consell, exconsellera d'Igualtat i exportaveu amb el Botànic, Mónica Oltra, i els seus ex alts càrrecs en el departament que dirigia, al no veure cap delicte en la seua actuació ni un presumpte encobriment dels abusos sexuals comesos pel seu exmarit a una menor tutelada.

Segons un auto d'aquest mateix dimarts, el magistrat considera que no hi ha "indicis de la comissió de cap delicte i això encara que en la denúncia i querella inicials es feren de manera merament provisional qualificacions juridicopenals que resulten insostenibles amb relació al que s'ha actuat".

En aquesta línia, i després d'una exhaustiva investigació, el magistrat sosté que "s'ha reiterat fins a l'avorriment que no hi ha ni un sol indici que es dictara ordre o cap instrucció emanada dels càrrecs directius de la Conselleria dirigida a ocultar els fets ni a desacreditar la menor".

Oltra va dimitir el 21 de juny de 2022 dels seus càrrecs en el Consell i en les Corts després de la seua investigació judicial en aquest cas, la resolució del qual ha conclòs aquest dimarts amb un sobreseïment provisional, una resolució que no és ferma i contra la qual hi ha recurs.


#MónicaOltra #València #SobreseïmentJudicial   .


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal