Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El clàssic 'Casablanca' inaugura el cicle 'Filosofia i Cinema' a La Filmoteca Valenciana: col.labora l'Eliana

Amb la col·laboració de la Torre del Virrei i de l'Eliana, la Filmoteca Valenciana comença el cicle 'Filosofia i Cinema: les pel·lícules són una conspiració' amb la projecció del clàssic 'Casablanca'. Aquesta projecció marca l'inici d'un seguit d'activitats cinematogràfiques i conferències que exploraran la relació entre el cinema i la filosofia.

El cicle, que es desenvolupa en col·laboració amb diverses entitats culturals i educatives, té com a objectiu reflexionar sobre el mitjà cinematogràfic i la seua capacitat per a abordar temes profunds i complexos de la condició humana. A través de cinc pel·lícules significatives, es tractarà la vida com una conspiració i s'analitzarà com aquest concepte s'expressa en el cinema.

La projecció de 'Casablanca', dirigida per Michael Curtiz i protagonitzada per Humphrey Bogart i Ingrid Bergman, serà el punt de partida d'aquest fascinant cicle. Aquesta pel·lícula, guanyadora de vuit premis Oscar, inclòs el de Millor Pel·lícula i Millor Guió Adaptat, és considerada un dels grans clàssics de la història del cinema.

Amb una trama ambientada a Casablanca durant la Segona Guerra Mundial, 'Casablanca' narra una història d'amor i intriga enmig del conflicte polític i militar. La pel·lícula ofereix una reflexió profunda sobre les relacions humanes i les decisions ètiques en circumstàncies extremadament difícils.

El cicle continuarà amb altres projeccions destacades com 'Saint Jack' de Peter Bogdanovich, 'Les regles del joc' de Jean Renoir, '¡Què bell és viure!' de Frank Capra i 'Així parla l'amor' de John Cassavetes. Cada una d'aquestes pel·lícules ofereix una visió única de la vida i la seua complexitat, proporcionant al públic una experiència cinematogràfica enriquidora i reflexiva.

A més de les projeccions, el cicle inclourà conferències impartides per reconeguts acadèmics i experts en cinema i filosofia. Aquestes conferències complementaran les pel·lícules amb anàlisis i reflexions sobre els temes i les qüestions plantejades en cada projecció.

En resum, el cicle 'Filosofia i Cinema' a La Filmoteca Valenciana promet ser una oportunitat única per a explorar les connexions entre el cinema i la filosofia, oferint una visió profunda i enriquidora del món a través de la lent del cinema.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal