Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Denuncien el 'caos' en radiologia de l'Hospital La Fe per la 'suspensió' de l'autoconcert per part de Sanitat

Segons denuncien es tracta que la "suspensió" de l'autoconcert sanitari a l'Hospital La Fe de València ha generat una situació "molt complicada" en el funcionament del servei de radiologia, amb "caos" i "retards perillosos" en el diagnòstic de patologies greus.

L'autoconcert, ha reivindicat la coalició Compromis en un comunicat, era "el programa establert pel govern anterior del Botànic per a aconseguir reduir les llistes d'espera, agilitzant serveis sanitaris amb els recursos materials i de personal del propi centre hospitalari". Un sistema que, en el cas de La Fe, la Conselleria de Sanitat "va paralitzar el passat 1 de febrer", denuncia Compromís.

Al respecte, el diputat Carles Esteve ha indicat que els professionals sanitaris d'aquest hospital, "vaixell insígnia del sistema públic valencià", els han fet arribar denúncies de "la degradació del servei de diagnòstic per radiologia que està suposant aquesta decisió injustificada presa pel departament que dirigeix el conseller Marciano Gómez".

Així, ha advertit que la suspensió de l'autoconcert "està comportant retards greus en pacients que esperen un diagnòstic per saber si tenen càncer, ja que es redueix del nombre de proves diàries que ara es poden fer a la unitat de radiologia".

En aquest sentit, ha valorat que, amb el govern del Botànic, les llistes d'espera sanitàries "es publicaven mensualment", però ara ha criticat que l'actual Consell --integrat pel PP i Vox i presidit per Carlos Mazón-- "s'ha carregat aquest exercici de transparència i ara només es publiquen cada sis mesos".

"La última dada publicada són de gener i les pròximes es preveuen per al pròxim juliol. No volen que es puga anar controlant mes a mes les conseqüències que té la seua erràtica gestió", ha censurat el diputat.

"INCOMPRENSIBLE QUE HO TINGA PARAT"

Davant aquesta situació, des de Compromís han exigit "explicacions" al conseller de Sanitat, Marciano Gómez, ja que "té el personal, els mitjans i el pressupost per a continuar amb l'autoconcert", per la qual cosa, per a la coalició, resulta "incomprensible que ho tinga parat".

"Estem parlant de pacients de La Fe als quals se'ls ajorna fer-se un TAC per a saber si tenen càncer, tenint els recursos per a reduir la llista d'espera de radiologia d'aquest centre hospitalari. Volem que Marciano Gómez ens informe també si la mateixa situació s'està produint en altres hospitals públics", ha incidit.

Tot açò, ha lamentat el diputat, succeeix "alhora que tant Gómez com Mazón repeteixen una vegada i una altra mentides sobre la gestió del Botànic en les campanyes de cribratge, amb unes xifres inventades que les mateixes dades de la Conselleria desmenteixen". "L'única explicació d'aquesta actitud tan bestial i irresponsable és l'ànsia de privatitzacions", ha considerat.

"Després de l'evident fracàs del model Alzira, el PP té molta pressa per privatitzar de nou com més serveis sanitaris millor. La conjunció de les mentides amb la degradació màxima dels serveis de diagnòstic està assenyalant per on aniran les pròximes privatitzacions, amb les quals estafar a la ciutadania perquè uns quants amics seus facen un gran negoci", ha conclòs.



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal