Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Crida a la comprovació de contractes en períodes de prova per part del Ministeri de Treball


La Inspecció de Treball i Seguretat Social (ITSS), entitat vinculada al Ministeri de Treball i Economia Social, ha anunciat el llançament d'una campanya destinada a verificar possibles incompliments relatius als períodes de prova dels contractes laborals.

Segons la vicepresidenta segona i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, "és inadmissible que aquest període de prova s'utilitze per defraudar el dret dels treballadors i les treballadores a la estabilitat". Díaz ha destacat que el període de prova és un valor imprescindible en les relacions laborals, concebut "únicament" per a avaluar les capacitats de la persona treballadora i la seua adaptació a l'empresa.

En aquest sentit, la ITSS es centrarà especialment en els contractes laborals, ja siguen a temps parcial o jornada completa, que finalitzen per no superar el període de prova malgrat haver superat la seua duració màxima, així com els acomiadaments de persones treballadores que no superen el període de prova malgrat haver sigut contractades prèviament per a realitzar les mateixes funcions.

Mitjançant l'eina de 'Lluita contra el Fraude', la Inspecció buscarà possibles irregularitats per evitar que algunes empreses recorren a fórmules que minven els drets de les persones treballadores i suposen un obstacle per a la lliure competència entre les empreses.

Des del Ministeri de Treball han recordat que el període de prova, tal com està establit en l'article 14 de l'Estatut dels Treballadors, ha de tindre una duració màxima de sis mesos per a tècnics titulats —2 mesos en cas contrari—; en les empreses amb menys de 25 treballadors, seran tres mesos a excepció dels tècnics titulats; en els contractes temporals de 6 mesos o menys, no pot excedir d'un mes i si la persona treballadora ja ha realitzat les mateixes funcions anteriorment no s'aplicarà un nou període de prova.

Els períodes de prova superats en un 91% des de la reforma laboral

No obstant això, des de Treball han recalcat que des de l'entrada en vigor de la reforma laboral, fa ja més de dos anys, el mercat de treball compta amb prop de tres milions de persones treballadores més amb contractes indefinits i en el 91% dels casos han superat el període de prova.

"No obstant això, en cap cas permetrem que aquest temps siga una excusa per al frau. Ja s'ha acabat el temps en què les persones treballadores eren d'ús i llançament", ha conclòs la ministra de Treball.



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal