Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Cancel·lada la Tractorada a València contra l'Agenda 2030: Plataforma 6F Reconsidera Protesta

La Plataforma 6F ha decidit cancel·lar la tractorada prevista al centre de València per a aquest diumenge, 7 d'abril, en protesta per les lleis europees de l'Agenda 2030 i la sol·licitud d'amnistia per les multes rebudes.

Malgrat les reivindicacions de la Plataforma 6F contra l'Agenda 2030, convé recordar que aquesta agenda té com a objectiu abordar el canvi climàtic, una problemàtica que ja afecta els agricultors a causa de la sequera i altres fenòmens. Així, la convocatòria de manifestacions pot ser una contradicció per als qui ja pateixen els efectes del canvi climàtic.

La Plataforma 6F, que havia convocat una tractorada per a aquest diumenge a València, ha decidit cancel·lar l'esdeveniment en protesta per les lleis europees l'agenda 2030. Segons fonts de l'organització, la cancel·lació es deu a la coincidència amb diverses festivitats locals que dificultarien la participació desitjada.

Els tractors havien de sortir a les 8.30 hores des de diversos punts de València i recórrer diversos carrers emblemàtics fins a arribar a la Delegació del Govern al voltant de les 11.00 hores. No obstant això, la plataforma ha informat que traslladarà la convocatòria, possiblement, al divendres 26 d'abril.

Entre les reivindicacions de la protesta es trobaven la preferència comunitària per evitar la competència deslleial, la derogació del Pacte Verd Europeu, i la fi de les subvencions a organitzacions agràries. Segons els convocants, l'Agenda 2030 pretén "destruir el sector primari europeu", generant pèrdues econòmiques i culturals significatives.

Cal recordar que l'Agenda 2030 està orientada a abordar el canvi climàtic, una situació que afecta directament els agricultors a causa de la sequera i altres fenòmens. Així, la convocatòria de manifestacions contra aquesta agenda pot semblar una contradicció per a aquells que ja pateixen els efectes de l'escalfament global.

La cancel·lació de la tractorada a València reflecteix tensions entre els interessos del sector primari i les polítiques europees de sostenibilitat. Tot i les reivindicacions dels convocants, la necessitat d'abordar el canvi climàtic continua sent un repte prioritari per a la comunitat internacional.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal