Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Augmenten a 33.900 el nombre de palestins morts per l'ofensiva de l'Exèrcit d'Israel contra Gaza

En els darrers mesos, l'ofensiva de l'Exèrcit d'Israel contra la Franja de Gaza ha generat una escalada de violència que ha deixat un saldo preocupant de víctimes palestines. Segons les autoritats gazatíes, el nombre de palestins morts a causa d'aquesta ofensiva s'aproxima ja als 33.900, amb més de 76.600 ferits des del passat 7 d'octubre.

El Ministeri de Sanitat gazatí ha informat que, en les últimes 24 hores, s'han produït almenys 56 morts i 89 ferits en "sis massacres" perpetrades per les tropes israelianes. A més, s'ha destacat la dificultat d'arribar a moltes de les víctimes sota els enderrocs i tiratges en les carreteres, amb al voltant de 7.000 persones desaparegudes, segons les autoritats gazatíes.

Per la seua banda, l'Exèrcit d'Israel ha continuat amb les seues operacions en zones de la Franja de Gaza, assegurant que l'objectiu principal és "destruir infraestructura terrorista". En els últims dies, s'han realitzat bombardejos contra més de 40 objectius considerats terroristes en tot el territori de Gaza, amb un enfocament especial en el centre de la regió.

Aquesta escalada de violència ha provocat una preocupació creixent en l'àmbit internacional, amb crides a la contenció i a la recerca d'una solució pacífica al conflicte entre Israel i Palestina. Mentre es continuen les operacions militars, la comunitat internacional s'espera que puga intervenir per posar fi a aquesta situació que ha causat un nombre tan elevat de víctimes civils.

Enmig d'aquest conflicte, les organitzacions humanitàries han alertat sobre la situació humanitària cada vegada més precària a la Franja de Gaza, amb milers de persones desplaçades i un accés limitat a serveis bàsics com ara l'aigua i l'atenció mèdica. És imperatiu que es posen en marxa iniciatives per garantir l'assistència humanitària a la població afectada i es facen esforços per aconseguir una pau duradora en la regió.

El conflicte Israel-palestí continua sent un dels problemes més complexos i delicats de l'escenari geopolític mundial, amb greus conseqüències humanitàries i un impacte durador en la població civil. En aquests moments de crisi, és essencial que la comunitat internacional redoble els seus esforços per trobar una solució pacífica i duradora que pose fi a aquest cicle de violència i sofriment.

 

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal