Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Agricultura Intel·ligent i Digital: Benaguasil i la seua participació en el projecte europeu 'SIDIA'


El projecte europeu Agricultura Intel·ligent i Digital -  Smart and Digital Agriculture (SIDIA)-, que busca millorar l'eficiència, la sostenibilitat i la producció d'aliments a través de solucions innovadores, ha celebrat la seua tercera reunió a Brussel·les. Aquesta trobada, albergada per Finnova, ha comptat amb la presència dels regidors de l'Ajuntament de Benaguasil, Stephane Soriano i Rubén Araque.

El SIDIA, finançat per la Comissió Europea a través del programa Erasmus +, té com a objectiu impulsar la digitalització en el sector agrícola per afrontar els reptes actuals i futurs. En aquesta reunió, es van analitzar els avenços del projecte i es va concretar la recta final d'aquest.

A més de Benaguasil, en el projecte també participen representants de Turquia, Bulgària, Bèlgica i Macedònia del Nord. Tots ells van analitzar en les reunions previstes els objectius del SIDIA per recolzar l'ocupació juvenil en el sector agrícola mitjançant plantes medicinals i aromàtiques amb alt valor en l'agricultura i disminuir l'emigració del camp a la ciutat.

Durant la trobada, es van reunir amb responsables de les institucions europees per discutir estratègies que involucren els joves en l'agricultura digital, un punt essencial per al futur sostenible del sector agrícola. A més, van tenir l'oportunitat de conéixer de prop les pràctiques agrícoles sostenibles portades a terme per "Lavender Your Life", com a representació de la indústria de cosmètics naturals a Bèlgica. Aquesta experiència proporcionarà idees valuoses per implementar solucions digitals en l'agricultura i un intercanvi de coneixements i de bones pràctiques sostenibles entre diferents països.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal