Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Sira Rego aspira a definir al llarg de 2024 la ruta cap a un pacte d'estat contra la Pobresa Infantil

La ministra de Joventut i Infància, Sira Rego, ha expressat el seu desig de tenir definida "al llarg d'aquest any" la ruta cap a un pacte d'estat contra la Pobresa Infantil i ha cridat a les comunitats autònomes, ajuntaments i grups parlamentaris a donar-li suport coincidint amb el dia en què ha començat a treballar amb les entitats del Tercer Sector.

"Hui comencem a treballar amb les mesures amb les entitats del tercer sector, però, és clar, iniciem un procés en el qual pretenem tindre un diàleg obert amb diversos nivells competencials i socials, perquè el problema és de llarg abast i requereix el millor de nosaltres", ha assenyalat.

En aquest sentit, ha destacat que comencen a treballar amb les entitats del Tercer Sector les bases del que volen que siga el pacte, com ha declarat aquest dilluns 25 de març als mitjans abans de l'encontre amb les principals entitats socials del Tercer Sector (UNICEF, Save the Children i Càritas, entre altres).

La ministra ha posat en relleu la tasca de les entitats del Tercer Sector, que "van treballant històricament en mesures concretes i en treballs concrets per a l'erradicació de la pobresa infantil".

També ha subratllat que els xiquets a Espanya "tenen exactament els mateixos drets" que els adults i ha assenyalat que, al seu judici, és "imprescindible" que el Govern i tots els nivells competencials i socials es feren càrrec "de defensar els seus drets i d'erradicar la pobresa infantil".

EL PRIMER PAS, "BUSCAR UN DIAGNÒSTIC"

També ha recalcat que la intenció del Govern és "plantejar un mapa" i "buscar una estratègia de país". En aquesta línia, ha precisat que, en primer lloc, aniran a buscar un diagnòstic i a establir quines són les mesures de curt, de mig i de llarg abast, a més de coordinar-se amb els governs autonòmics i amb els ajuntaments.

"Considerem que hi ha algunes de les mesures que ja s'han posat damunt de la taula i es tracta també de buscar dispositius de coordinació per agilitzar-les. Altres, òbviament, poden requerir més temps, però en tot cas ja tenim mesures que poden ser efectives simplement amb l'acord i amb la coordinació entre diferents nivells competencials", ha afegit.

A més, s'ha referit a l'avantprojecte de la llei de famílies, que "contempla mesures específiques que reforçarien l'erradicació". En aquest sentit, ha destacat el reconeixement de les famílies monomarentals i ha defensat la prestació universal per a la criança per fill a càrrec fins als 18 anys. "Es tracta de veure quin és l'abast d'aquestes mesures, un bon diagnòstic i tota la nostra voluntat per agilitzar la posada en marxa de totes les mesures i tots els dispositius al nostre abast", ha subratllat.

D'altra banda, quant a la Llei de Joventut, ha exposat que estan dissenyant el procés participatiu i que pretenen estar "uns mesos" treballant-hi "per a garantir que és la joventut la que forma part i la que debat sobre els eixos fonamentals d'aquesta llei". "Aquest any el dedicarem a aquest assumpte, a la qüestió de la participació política dels joves, que ha d'estar inclosa també en la mateixa redacció de la llei", ha afegit.

#Pobresa #Infància #PacteEstat #Joventut #SiraRego

   

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal