Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Sant Antoni de Benaixeve: El subdelegat del govern es reuneix amb l'acabada de reactivar Junta Local de Seguretat

La convocatòria ha comptat amb la presència del cap de la Brigada Local d'Estrangeria i Fronteres de Paterna, Tomàs Gago

El passat dimarts, el saló de plens de l'Ajuntament de Sant Antoni de Benaixeve va acollir una reunió de la reactivada Junta Local de Seguretat, del municipi. Aquesta iniciativa, en consonància es contempla segons informa el govern municipal "amb la decidida aposta de l'equip de govern per millorar la seguretat al municipi i s'acompanya d'un notable increment de mitjans tècnics i humans per part de la Policia Local". L'objectiu d'aquest òrgan col·legiat és facilitar la cooperació i la coordinació operativa de les Forces i Cossos de Seguretat que intervenen en el terme municipal.

La Junta Local de Seguretat preveu dues convocatòries ordinàries anuals: una al març, coincidint amb les celebracions de les Falles, Setmana Santa i estiu, i una al setembre, centrant-se en la prevenció de robatoris a habitatges, una de les principals demandes veïnals.

La primera reunió ha comptat amb la presència del subdelegat del Govern a València, José Rodríguez; l'alcaldessa de Sant Antoni de Benaixeve, Eva Tejedor; el regidor de Seguretat Ciutadana, Pedro Pérez; així com representants de la Policia Local, la Guardia Civil i la Policia Nacional.

Segons informació facilitada per l'Ajuntament de la sessió, s'ha dut a terme una anàlisi de la situació delictiva del municipi, amb èmfasi en els robatoris a habitatges, els furts en locals públics, el tràfic de drogues o el control d'establiments sospitosos d'activitats delictives, amb l'objectiu de potenciar i fer més efectives les actuacions policials.

La Junta Local de Seguretat també ha estudiat la realitat de Sant Antoni de Benaixeve en relació amb la violència de gènere, amb la intenció d'intensificar les mesures de protecció a les víctimes a través del Sistema de Seguiment Integral en els casos de Violència de Gènere (VioGén).

La convocatòria ha comptat amb la presència del cap de la Brigada Local d'Estrangeria i Fronteres de Paterna, Tomàs Gago, i s'ha acordat col·laborar amb la comissaria local de la Policia Nacional de Paterna en aquest àmbit.

Dispositiu especial de Falles

Gran part de la reunió ha estat centrada en el dispositiu especial de seguretat per a les Falles de 2024, sent una de les primeres accions de l'organisme. S'ha estudiat detalladament els actes organitzats i s'ha establert un protocol de vigilància per als actes pirotècnics i de control d'aquest tipus de materials.

L'alcaldessa, Eva Tejedor, afirma que "la seguretat dels nostres veïns i veïnes és una de les nostres prioritats principals, i aquesta plataforma ens permet treballar de manera conjunta amb les forces de l'ordre per abordar els reptes de seguretat que ens plantegem".

Per la seua banda, el regidor de Seguretat Ciutadana, Pedro Pérez, ha afegit que, "amb la reactivació de la Junta Local de Seguretat i l'augment de recursos, tant humans com tècnics, en la nostra Policia Local, estem en una posició sòlida per afrontar els reptes de seguretat i garantir el benestar de la ciutadania".

#SeguretatCiutadana #PrevencióDelictiva #ViolènciaDeGènere #Col·laboracióPolicial #Falles2024

#santantonidebenaixeve



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal