Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja tanca febrer amb la taxa d'atur més baixa de l'última dècada


El mes de febrer ha vist una notable millora en la situació d'atur a Riba-roja de Túria, consolidant-se com un dels mesos amb els índexs més baixos dels últims deu anys. Segons les dades proporcionades per Labora, l'organisme públic responsable de l'ocupació i la formació a la Comunitat Valenciana, el nombre de persones desocupades ha disminuït de manera significativa, passant de 2.239 aturats el febrer de 2014 a 1.349 el passat mes de febrer.

Aquesta reducció progressiva de l'atur a Riba-roja de Túria s'ha mantingut constant al llarg de la dècada, assenyalant un punt d'inflexió especialment rellevant entre els anys 2016 i 2019, amb una disminució de més de 500 persones aturades durant aquest període. El 2016, el municipi registrava 2.003 persones en llistes d'atur, xifra que va descendir a 1.532 el 2018, representant una reducció de 471 persones desocupades.

Un dels aspectes destacables és la millora en la participació femenina en el mercat laboral, amb una reducció de l'atur entre les dones del 27,6% durant l'última dècada. El nombre d'homes aturats ha disminuït en un 53%, passant de 1.074 a 505 el febrer passat.

A nivell local, durant el mes de febrer, 11 homes i 2 dones han trobat ocupació a Riba-roja de Túria, reflectint una tendència positiva en la creació d'ocupació al municipi.

Pel que fa als sectors d'activitat, la majoria dels aturats provenen del sector dels serveis, seguit de prop per la indústria i la construcció. Destaca també la distribució dels aturats per grups d'edat, amb un nombre considerable de persones majors de 44 anys en situació d'atur.

Les xifres de Labora també ofereixen informació rellevant sobre el nivell formatiu dels aturats, amb un nombre significatiu de persones sense títol de graduat escolar o equivalent.

Quant als contractes laborals, es va registrar un total de 1.093 contractes el febrer passat, amb una majoria d'aquests sent indefinits.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha destacat l'evolució positiva en les xifres d'atur del municipi, subratllant la importància de continuar treballant en la mateixa línia per a continuar reduint la taxa d'atur de manera significativa.

Amb aquestes dades, Riba-roja de Túria consolida la seua posició com un referent en la reducció de l'atur a la Comunitat Valenciana, tot evidenciant una evolució positiva en el mercat laboral local.


#RibaRoja #Ocupació #Atur #Labora #ComunitatValenciana



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal