Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja de Túria: Suport majoritari de la Corporació amb la Igualtat de Gènere a través d'una Moció Conjunta

Ahir, el plenari de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria va aprovar una  proposta de suport al Dia Internacional de les Dones, que se celebra demà, divendres 8 de març. Aquesta moció conjunta, liderada pel PSPV, Compromís i Esquerra Unida-Podem, va rebre l'aval de les tres formacions, a més del suport afavoridor del Partit Popular, que va introduir una esmena, i finalment, l'abstenció de Vox.

La moció plenària de Riba-roja de Túria constitueix una ferma defensa per a l'erradicació de tota forma de discriminació cap a les dones, impulsant al mateix temps el seu empoderament i la seua participació plena en la societat. El text posa en relleu que el context de crisi, tensions geopolítiques i la crisi eco-social afecten principalment les capes més vulnerables, aguditzant la situació d'inequitat de gènere en el sistema neoliberal.

La proposta final va ser aprovada després d'introduir-hi una esmena del Partit Popular, instant a Europa a evitar acords amb països que no respecten la igualtat de gènere.

Els signants de la moció destaquen que Riba-roja de Túria "és un municipi feminista compromés a construir una societat amb igualtat d'oportunitats, conscients que les desigualtats entre homes i dones són estructurals en la nostra societat". El text enumera diverses desigualtats presents avui en dia, com ara l'assetjament al carrer, la bretxa digital, la bretxa salarial, el sostre de vidre, la prostitució, les violències masclistes, la càrrega mental, la discapacitat en les dones i els prejudicis culturals.

Entre els acords refrendats destaquen diverses propostes i accions locals a desenvolupar en els pròxims mesos, com el pla abolicionista municipal, continuar amb cursos de formació en igualtat d'oportunitats i l'ús de llenguatge no sexista al personal de l'ajuntament, impulsar recursos per a la conciliació en famílies amb menors, i fomentar xarrades de prevenció de desigualtats i violències masclistes a les escoles del municipi.

Altres propostes inclouen homenatjar les dones referents de Riba-roja de Túria, mantenir l'esdeveniment "Nit Violeta" com una iniciativa ciutadana per visualitzar les desigualtats de gènere, i difondre la importància de tenir un pla d'igualtat amb una presència paritària 60-40 de dones en la cura de persones en situació de dependència.

Finalment, el plenari dona suport a la sol·licitud estatal de reduir la jornada sense reducció salarial, aportant així a la millora de les cures i la conciliació familiar. També promou la perspectiva de gènere amb un enfocament interseccional, impulsa opcions d'habitatge assequibles, fomenta la perspectiva de gènere en els processos de contractació empresarial i potencia la contractació de dones, incorporant la perspectiva de gènere en els programes municipals.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha subratllat que aquesta moció "reflecteix el compromís ferm i decidit del nostre municipi en fomentar les polítiques per erradicar la desigualtat entre homes i dones, avançant cap a una major igualtat per a tots."


#RibaRoja #IgualtatDeGènere #8M2024 #Dones

  


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal