Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja de Túria Ofereix 500€ per a despeses de Transport a Persones amb Diversitat Funcional

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha anunciat l'establiment d'ajudes econòmiques destinades a suportar les despeses de transport per a les famílies que tenen un membre que presenta diversitat funcional. Aquesta iniciativa busca contribuir a millorar la mobilitat d'aquelles persones amb dificultats d'accés a educació o tractaments específics dins del terme municipal.

El text aprovat contempla la destinació de fins a 500 euros anuals per a aquesta finalitat, establint un marc per a la finançament dels costos relacionats amb la mobilitat i l'accés a serveis essencials.

Les persones que aspiren a beneficiar-se d'aquestes ajudes han de demostrar la seua condició de discapacitat i complir amb els requisits establerts en el període comprés entre els anys 2021 i 2024, segons ha informat l'ajuntament en un comunicat oficial.

Les bases que regeixen aquestes ajudes preveuen una dotació econòmica anual de 5.000 euros provinents dels fons municipals. A més, s'ha establert una consignació màxima de 500 euros anuals per a cada beneficiari.

Els receptors d'aquestes subvencions han de satisfer diversos criteris, com estar empadronats a Riba-roja de Túria entre els anys 2021 i 2024, tenir reconegut un grau de discapacitat igual o superior al 33 %, o acreditar la condició d'alumne durant aquests anys en el sistema d'educació nacional o en programes específics desenvolupats per altres entitats o teràpies específiques.

Així mateix, els beneficiaris no han de tenir accés a altres ajudes d'administracions públiques i han d'acceptar les condicions estipulades per la intervenció social o altres contraprestacions requerides pels Serveis Socials, de conformitat amb els preceptes de la llei general de subvencions.

Entre les obligacions dels beneficiaris destaca la realització de l'activitat establida en el text legal, la justificació davant de l'òrgan corresponent del compliment dels requisits i condicions, així com la realització de l'activitat. També hauran de sotmetre's a les actuacions de comprovació per part de l'òrgan establert i acreditar, amb anterioritat, l'estar al corrent de les obligacions tributàries.

La Comissió Tècnica de Valoració i Seguiment de Prestacions Econòmiques analitzarà cada sol·licitud rebuda abans de formular una proposta de concessió d'ajuts econòmics, a la qual seguirà un període de deu dies hàbils per a presentar les al·legacions pertinents. El veredicte de la comissió inclourà la proposta de concessió definitiva, així com la quantia específica d'aquesta.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha destacat que aquestes ajudes "són molt ben rebudes per les famílies, i l'administració ha de vetlar per posar a disposició dels usuaris la finançament necessària per a dur-les a terme. Per això, des de l'ajuntament continuarem potenciant les normes que les regulen sense cap mena de dubte."


#RibarojadeTuria #AjutsEconòmics #DiversitatFuncional #Mobilitat






Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal