Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

PP i Vox presenten una llei de 'llibertat lingüística' en centres i la de 'concòrdia' en lloc de memòria democràtica.

També presenten proposicions per reformar À Punt, reforçar la transparència i fer canvis a Antifrau

PP i Vox, els partits del Consell, han registrat aquest dijous a les Corts cinc proposicions de llei perquè entren en vigor en els pròxims mesos. Una d'elles, la nova norma de "llibertat educativa", establirà que es consultarà als pares quina és la llengua en la qual volen que siguen educats els seus fills, mentre que una altra substituirà la llei de memòria democràtica per la de "Concòrdia" reconeixent tots els actes violents "des de 1931".

Una altra de les proposicions, la nova llei d'À Punt, reformarà la radiotelevisió pública valenciana unificant el seu dos entes en un, amb la intenció de fer-la "més àgil i professional" i d'adaptar-la a la resta de televisions autonòmiques. Les dues últimes reforçaran la transparència en matèria de dades personals i introduiran canvis en l'Agència Valenciana Antifrau (AVAF).

Així ho han anunciat, aquest dijous a la vesprada en una roda de premsa a les Corts convocada unes hores abans, els síndics de PP i Vox, Miguel Barrachina i José Mª Llanos, i el secretari del grup 'popular', Juanfran Pérez Llorca, amb l'objectiu de "donar un nou impuls a l'agenda reformista que va començar el 29 de maig".

En concret, la nova llei de "llibertat educativa" regularà l'elecció de la llengua en els centres per "acabar amb la imposició del valencià". S'aplicarà completament en el curs 2025-2026, encara que en el pròxim ja hi haurà mesures en vigor com la certificació "automàtica" de titulacions de valencià en superar aquesta assignatura.



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal