Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Olocau reafirma el seu compromís amb la igualtat en el 8M

Ahir es va celebrar l'Acte Institucional pel Dia Internacional de la Dona

Olocau ha celebrat el tradicional Acte Institucional que la localitat realitza amb motiu del 8M, Dia Internacional de la Dona. En ell, rellançat un missatge d'unitat i de compromís per la consecució d'una igualtat real i efectiva entre homes i dones que abaste tots els àmbits de la societat.

Unes 40 persones s'han reunit en el Saló de Plens i, entre ells, han estat també presents els regidors Pascual Esteve, Olga Brínquez, José Paricio i Salvador Navarret, i l'alcalde, Antonio Ropero, i, en representació del Grup Municipal Partit Popular, l'edil Alejandro Gómez.

Brínquez, regidora d'Igualtat i Dona, ha sigut l'encarregada d'oferir el discurs de presentació amb una intervenció en la qual ha destacat la importància de consolidar els drets ja assolits i “la necessitat de continuar avançant cap a una societat sense bretxes de gènere, una societat més igualitària i, en definitiva, amb major qualitat democràtica”. Així mateix, ha volgut transmetre el seu agraïment a totes les persones i els col·lectius que han col·laborat en l'organització dels actes pel 8 de març i als veïns i veïnes per la gran acollida que estan tenint tots els esdeveniments.

A continuació, l'alcalde, Antonio Ropero, ha pres la paraula per a la lectura del Manifest Institucional. Amb ell, el primer edil ha expressat, en nom del poble d'Olocau, el suport a la lluita de les dones pels seus drets i llibertats. En este sentit, ha afirmat que “apostar pel feminisme, per eliminar les desigualtats i per erradicar la xacra de la violència masclista, és apostar per una societat més justa, solidària i respectuosa; una societat avançada i democràtica”. A més, ha recalcat el paper de la sensibilització, la conscienciació i la coeducació “per a previndre les conductes masclistes i discriminatòries, identificar-les i, finalment, eliminar-les”, i ha apellat a la unitat per a continuar avançat en matèria d'igualtat. En este sentit, com a mostra d'unió amb totes les entitats locals que formen la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) ha volgut llegir també la Declaració Institucional d'este organisme.

El segon manifest ha sigut el de l'associació Amas de Casa d'Olocau. Així, la seua presidenta, Elena Beltrán, ha dirigit unes paraules en les quals ha valorat el paper de la dona en la nostra societat (“un símbol de força, amor i valentia”) i ha manifestat la necessitat de més mesures de conciliació que permeten que “la maternitat no penalitze a les dones en el mercat laboral” i que tinguen en compte un aspecte tan important en l'actualitat com les cures de persones majors. Igualment, ha subratllat el paper de la conscienciació per a lluitar pels drets de les dones i per a aconseguir “un món lliure de violència i discriminació”.

Per a finalitzar l'acte, i abans de l'inici del vi d'honor, s'ha viscut un moment molt especial amb la felicitació de tots els presents pel seu aniversari a Pepa Romero, una dona molt volguda en la localitat que sempre ha mostrat uns valors exemplars i un ferm compromís amb la igualtat. En este sentit, Pepa ha volgut recitar un poema de la poeta i escriptora Gloria Fuertes titulat ‘Cabra sola’ que ha entusiasmat el públic.

La commemoració del 8M a Olocau va continuar en la vesprada d'ahir amb l'assistència de veïns i veïnes a la manifestació de València i amb el berenar organitzat per Ames de Casa a la Casa de la Cultura.

    

  


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon